Buvęs Jonavos ligoninės direktorius už kyšininkavimą nubaustas beveik 9 tūkst. eurų bauda

Buvęs Jonavos ligoninės direktorius Paulius Vasilavičius pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, jam skirta 8,9 tūkst. eurų bauda.

7,5 tūkst. eurų kyšį davęs asmuo E. S. ir jo atstovauta įmonė „Graina“ pripažinti kaltais dėl papirkimo, pranešė teismas.

Pirmadienį Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų priimtu baudžiamuoju įsakymu iš P. Vasilavičiaus konfiskuota gauto kyšio suma, E. S. skirta 14,6 tūkst. eurų, o bendrovei „Graina“ – 25 tūkst. eurų bauda.

Teismas taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog P. Vasilavičius jam inkriminuotą nusikalstamą veiką padarė būdamas valstybės tarnautojui prilygintam asmeniu, t. y. Jonavos ligoninės direktoriumi, todėl jam teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – trejiems metams atimama teisė užimti bet kokias vadovo pareigas gydymo ar sveikatos priežiūros paslaugas teikiančiose įstaigose.

Kaip pranešė teismas, nustatyta, jog 2021 metų sausio 11 dieną P. Vasilavičius, būdamas valstybės tarnautoju prilygintu asmeniu, priėmė 7,5 tūkst. eurų kyšį už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – už palankumą įmonei viešajame pirkime, kurio pagrindu tarp Jonavos rajono savivaldybės administracijos ir bendrovės „Graina“ buvo sudaryta 199 tūkst. 650 eurų sutartis dėl universalios stacionarios rentgeno diagnostikos medicinos priemonės įsigijimo, pristatymo ir sumontavimo Jonavos ligoninėje.

Kyšiu taip pat siekta P. Vasilavičiaus palankumo ir išimtinės padėties ateityje E. S. atstovaujamai bendrovei „Graina“.

Kadangi kaltinamieji prisipažino dėl jiems inkriminuojamų veikų, procesas buvo pabaigtas rašytine tvarka – teismo baudžiamuoju įsakymu, jis prilygsta nuosprendžiui. Žodinis posėdis nebuvo rengiamas, šalys, liudytojai nebuvo kviečiami. Kaltinamiesiems buvo skirtos didesnės baudos, nei aukščiau nurodyta, kadangi jie prisipažino, bausmės buvo sumažintos trečdaliu.

Nesutikdami su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, nuteistieji turi teisę per 14 dienų nuo teismo baudžiamojo įsakymo įteikimo dienos paduoti teismui skundą, reikalaujant surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Įsiteisėjęs baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pro kur oras \\\\\.../////

Pro kur oras  \\\\\...///// portretas
Lietuvoje pilnas nebaudžiamumas,burdelis teisėsaugoje.

Kol nesodins teiseju

Kol nesodins teiseju portretas
Tol gauju smogikai darys sunkius nusikaltimus??kodel nesodinami korumpai,kodel nekonfiskuojamas turtas??gal teismas pakomentuotu???

Anonimas

Anonimas portretas
Tokios juokingos "bausmės" yra ne kas kita, o tik skatinimas toliau imti/reikalauti kyšių
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių