„Čekiukų“ byloje nuteistas buvęs Ignalinos tarybos narys: sukčiaudamas pasisavino 5,9 tūkst. eurų

Buvęs Ignalinos rajono savivaldybės tarybos narys Enrikas Doviakovskis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ir disponavimu jais bei sukčiavimo, jam skirta 6 tūkst. eurų bauda.

Nuteistajam atimta teisė 3 metus būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir jų įstaigų, įmonių renkamas ar skiriamas pareigas, pranešė prokuratūra.

Šią bausmę E. Doviakovskiui baudžiamuoju įsakymu skyrė Panevėžio apygardos teismas.

Teismas rugpjūčio 9 dieną priimtame teismo baudžiamajame įsakyme konstatavo, kad E. Doviakovskis, siekdamas sau turtinės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, suklastojo dokumentus ir juos pateikdamas savivaldybės buhalterijai, apgaule savo naudai įgijo svetimą turtą – 5 tūkst. 990 eurų Ignalinos rajono savivaldybės administracijos lėšų.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Tomo Dziko, kaltinamasis savo kaltę pripažino visiškai, jau atlygino dalį savivaldybei padarytos turtinės žalos bei įsipareigojo atlyginti likusiąją.

Baudžiamasis įsakymas jau yra įsiteisėjęs.

Ikiteisminiam tyrimui vadovo ir jį kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras T. Dzikas. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2019-2023 metais eidamas Ignalinos rajono savivaldybės tarybos nario pareigas, E. Doviakovskis suklastojo tarybos nario išmokų avanso apyskaitas, jose pateikdamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie neva patirtas kuro išlaidas, kaip susijusias su tarybos nario veikla.

Tyrimo metu STT pareigūnai nustatė, kad tariamai patirtos kelionių išlaidos buvo grindžiamos kitų asmenų degalų pirkimo kvitais, šiems asmenims apie tai nežinant.

Šiuo metu STT atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 26 savivaldybių galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės, Kaišiadorių rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O Stepukonis

O Stepukonis portretas
Su Bartusevicius laisveje tusinasi:)

Rimta

Rimta portretas
Bausmė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių