Estijos gyventojus vagystėmis šiurpinęs lietuvis priėjo liepto galą

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės policija sulaikė į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą įtrauktą Lietuvos pilietį, įtariamą pernai Estijoje įvykdytomis įsilaužiamosiomis vagystėmis.

33 metų lietuvis, kaip manoma, veikdamas drauge su bendrininku įsilauždavo į namus Estijoje, daugiausia – Pernu regiono Paikusės ir Sindžio rajonuose.

Pernu apygardos teismas patenkino regiono prokuratūros prašymą suimti vyrą dviem mėnesiams. Jei būtų nuteistas, lietuviui grėstų piniginė bauda arba įkalinimas iki penkerių metų.

Anksčiau Pernu apygardos teismas jo bendrininkui, 41 metų lietuviui, kuris vasarį buvo sulaikytas Vokietijoje, skyrė iš dalies lygtinę trejų metų įkalinimo bausmę.

Be to, teismas nurodė nuteistąjį deportuoti iš Estijos ir uždraudė jam septynerius metus atvykti į šalį.

Vyrai į namus įsilauždavo daugiausia naktį ir vogdavo pinigus, papuošalus, laikrodžius, kvepalus. Jie taip pat vogdavo iš automobilių.

Vagys buvo greit identifikuoti, bet juos policija sulaikė tik po kurio laiko, kitose šalyse, pagal Estijos išduotus orderius.

Nereikia tikėtis, kad užsienyje įvykdytas nusikaltimas liks neišaiškintas arba kad pabėgimas į kitą šalį padės jiems išvengti bausmės.

Estų policija įtaria, kad minimi lietuviai įvykdė dešimt vagysčių.

Policijos Vakarų prefektūros kriminalinių tyrimų skyriaus vadovas Margusas Raspelas sakė, kad pastarosiomis savaitėmis Pernu ir Estijos pietuose taip pat buvo įvykdyti keli nusikaltimai nuosavybei. Du Pernu pavogti padidinto pravažumo automobiliai „Audi“ vėliau buvo surasti Lietuvoje.

„Kaip rodo dviejų lietuvių vagių išdavimas Estijai ir (...) pavogtų automobilių suradimas Lietuvoje, pasaulis policijai yra mažas. Dirbame su savo partneriais įvairiose šalyse ir nusikaltėliams nereikia tikėtis, kad užsienyje įvykdytas nusikaltimas liks neišaiškintas arba kad pabėgimas į kitą šalį padės jiems išvengti bausmės“, – sakė M. Raspelas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių