Europos prokuratūra: Š. Stepukonis pripažintas įtariamuoju, paskelbta jo paieška

  • Teksto dydis:

Investicijų bendrovės „BaltCap“ fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ buvęs partneris Šarūnas Stepukonis pripažintas įtariamuoju dėl svetimo labai didelės vertės turto pasisavinimo, penktadienį pranešė Europos prokuratūra.

Teismas jau patenkino prokuroro prašymą dėl jo suėmimo, nors tiksli milijonus eurų iššvaisčiusio buvusio fondo vadovo buvimo vieta nėra žinoma. Tuo pačiu paskelbta įtariamojo paieška.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl įtariamo ne mažiau kaip 27 mln. eurų „Baltcap“ fondo turto. Įtariama, kad šiuos pinigus Š. Stepukonis pralošė azartinių lošimų bendrovėse.

Europos Prokuratūrai šio ikiteisminio tyrimo kontrolė buvo pavesta įtarus, kad galimai nusikalstamais veiksmais galėjo būti padaryta žala ir Europos Sąjungos institucijoms. Ikiteisminį tyrimą atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba.

Detalesnę informaciją apie ikiteisminį tyrimą prokuratūra žada pateikti kitą savaitę.

Trys „BaltCap Infrastructure Fund“ valdomos įmonės teismui yra pateikusios ieškinį Š. Stepukoniui, bendrovei „Olympic Casino Group Baltija“ bei jos akcininkei Estijos „OB Holding 1“ dėl 16,6 mln. eurų vertės finansinio turto grąžinimo ir maždaug 29,5 mln. eurų solidarios žalos atlyginimo.

Be to, ieškinio suma gali smarkiai padidėti, jeigu prie jo prisijungtų kol kas neįvardijama „BaltCap“ fondo įmonė Lenkijoje.

„BaltCap“ vadovaujantis partneris Simonas Gustainis BNS teigė, kad Š. Stepukonis milijonus eurų fondo įmonių lėšų pralošė klastodamas dokumentus ir meluodamas. Jis neatskleidė tikslios pavogtų pinigų sumos, tačiau patvirtino, kad ji gali viršyti 30 mln. eurų.   

Teismai yra areštavę Š. Stepukonio turtą, įskaitant ir laikomą lošimų bendrovėse.

„BaltCap“ lapkritį jį atleido dėl netinkamai tvarkytų finansų ir kreipėsi į teisėsaugą. S. Gustainio teigimu, „Baltcap“ su Š. Stepukoniu susisiekti nepavyksta. Manoma, kad jis šiuo metu kaip savanoris kariauja Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netikiu

Netikiu portretas
Tik su tiek milijonų ir savanoriaus jis Ukrainoje. Manau, organizuotas nusikaltimas, ne be valdžiagyvių žinios.

Turizmo agenturos atstovas spaudai

Turizmo agenturos atstovas spaudai portretas
Lietuviai megsta keliauti.Mongolas i Amerika,Stepukonis i Ukraina,labai smalsi tauta...

Kartuvės

Kartuvės portretas
Į kamerą ir kuo greičiau.
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių