Finansiniai sukčiai antrąjį ketvirtį išviliojo 2,5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Finansiniai sukčiai iš Lietuvos gyventojų ir įmonių antrąjį šių metų ketvirtį išviliojo apie 2,5 mln. eurų, o sustabdytų bei atgautų lėšų suma siekė apie 1,9 mln. eurų, pranešė Lietuvos bankų asociacija (LBA).

Asociacijos teigimu, fiksuojama vis daugiau sukčiams sėkmingų incidentų: balandį–birželį finansų įstaigose užfiksuoti 2951 atvejis, kai nusikaltėliams pavyko išvilioti pinigus (pernai tuo pat metu – 2454), o vidutinė išviliota suma sumažėjo maždaug dukart – nuo 1588 pernai iki 856 eurų šiemet.

LBA prezidentė Eivilė Čipkutė sako, kad tai rodo apribotas sukčių galimybes.

„Stebime tendencijas, kad rezultatus duoda finansų įstaigų ir kitų institucijų taikomos priemonės siekiant apriboti sukčiavimo galimybes“, – pranešime sako E. Čipkutė.

Finansų įstaigoms antrąjį ketvirtį pavyko iš sukčių atgauti apie 200 tūkst. eurų, dar apie 1,7 mln. eurų buvo sustabdyta.

Populiariausias sukčių būdas išvilioti pinigus tebėra vadinamasis „fišingas“ (angl. phishing), kai gyventojams siunčiama suklastota SMS žinutė ar elektroninis laiškas siekiant išvilioti asmens duomenis ir pavogti pinigus iš sąskaitos – antrąjį ketvirtį buvo 1698 tokie atvejai (pernai 1533).

Be to, šiemet dukart padaugėjo investicinio sukčiavimo atvejų – 440 (pernai 204), kai sukčiai gyventojams siūlo investuoti į patrauklią grąžą generuojančius investicinius produktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai vis tiek kelis kartus mažiau

tai vis tiek kelis kartus mažiau portretas
Nei Landsbergienės "sąžiningai" sukaupti turtai iš mūsų visų kišenės

Nenuseda

Nenuseda portretas
O bankams pajabat, nei gražina, nei gilinsai, praradai, mokėk planų mokesčius ir kitus procentus ir tylėk, eik į policija, ten teks palaukt, o sulaukus nieko a nei katės a nei b..., o pelnai didžiausi, kam mums tie bankai?

Nemalacius

Nemalacius portretas
Malaciai. Net nezinau ka sakyti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių