Į teismą keliauja byla, kurioje tarp kaltinamųjų – buvęs Panevėžio meras

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūra antradienį Panevėžio apygardos teismui perdavė rezonansinę baudžiamąją bylą, susijusią su pasirengimu Lietuvoje vykusiam Europos vyrų krepšinio čempionatui, kurioje įvairių nusikaltimų padarymu kaltinamas vienas juridinis asmuo – Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir aštuoni fiziniai asmenys, tarp kurių – buvęs Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius.

„Kaltinimas pareikštas, kad šią nusikalstamą veiką organizavo du asmenys: LKF tuometinis generalinis sekretorius ir Panevėžio miesto savivaldybės mero padėjėjas“, – trečiadienį žurnalistams sakė Šiaulių apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ričardas Bendikas.

Prokuratūros duomenimis, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas susitarė su federacijos vyr. finansininke ir vykdomąja direktore, kad LKF vardu būtų surašyti tikrovės neatitinkantys darbų atlikimo – perdavimo aktai bei kiti į oficialią apskaitą įtraukti suklastoti finansiniai dokumentai bei sąskaitos apie neva Panevėžio savivaldybei LKF suteiktas paslaugas.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, duomenimis, Panevėžio miesto savivaldybės lėšos galėjo būti apgaule bei klastojant dokumentus užvaldytos LKF naudai ir vėliau panaudotos bendrovės „Via Unica“ viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.

Kaip įtariama, siekdami savo tikslų kaltinamieji įtikino Panevėžio miesto tarybą pakeisti sprendimą dėl biudžeto lėšų paskirstymo, numatant naują programą, kurios įgyvendinimui reikėtų pirkti LKF paslaugas.

Priimant šį sprendimą buvo manoma, kad šios lėšos bus panaudotos įgyvendinant naują Europos vyrų krepšinio čempionato populiarinimo Panevėžyje programą, pagal kurią Panevėžyje penkerius metus turėjo vykti įvairios krepšinio rungtynės, stovyklos, seminarai, kiti renginiai. Pristatant šią programą buvo tikinama, kad Panevėžio miestas visą šį laikotarpį turės naudos, nors iš tikrųjų už šiuos pinigus norėta rekonstruoti minėtą viešbutį.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad iš viso kaltinamieji tokiu būdu LKF naudai užvaldė 2,375 mln. litų (687,847 tūkst. eurų), iš kurių  daugiau nei 80 procentų buvo panaudota viešbučio rekonstrukcijai.

Šioje didelės apimties byloje tarnybos pareigų neatlikimu kaltinami Panevėžio miesto savivaldybės darbuotojai: buvęs miesto meras V.Satkevičius ir jo padėjėjas Darius Simėnas, taip pat Kūno kultūros ir sporto centro direktorius bei savivaldybės administracijos Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjas.

Pareigūnų surinkti duomenys taip pat leidžia įtarti, kad įmonės, kuriai priklauso minėtas viešbutis, direktorė Dalia Kuklierienė galimai papirko LKF generalinį sekretorių, todėl jai pateikti kaltinamai dėl papirkimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių