Jonavos ligoninės gydytojui - įtarimai kyšio paėmimu

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Viešosios įstaigos „Jonavos ligoninė“ gydytojo-echoskopuotojo A.B. galimo kyšininkavimo.

Gydytojas buvo sulaikytas šių metų rugpjūčio 13 d.. Jam pareikšti įtarimai dėl nusikalstamų veikų numatytų Lietuvos baudžiamojo kodekso 225 straipsnio 2 ir 4 dalyse.

Po apklausos įtariamasis buvo paleistas į laisvę, tačiau praėjusį penktadienį Kauno miesto apylinkės teismo nutartimi jis trims mėnesiams laikinai nušalintas nuo užimamų pareigų.

Tuo pačiu metu, kaip ir gydytojas-echoskopuotojas buvo sulaikyta ir kyšio davimu įtariama Jonavos rajono gyventoja A.K. Jai taip pat įteiktas pranešimas apie įtarimą, po apklausos moteris paleista į namus.

Kokio dydžio kyšį bandė paimti gydytojas STT nepraneša, tačiau pagal pateiktus įtarimus matyti, kad ši suma neviršijo 1 MGL, tai yra 125 litų.

„Jonavos ligoninės“ vyriausiasis gydytojas Ivanas Dorošas, savo pavaldinio elgesio komentuoti nenorėjo. Kelis kartus pakartojęs, jog jis yra užsienyje, ligoninės vadovas numetė telefono ragelį.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Jei įtarimai pasitvirtins, A.B. už kyšio paėmimą gali atsisveikinti su savo darbu ligoninėje arba netekti laisvės iki 5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių