Kalvarijos pasieniečiai sulaikė latvį, į Vokietiją vežusį tris somaliečius

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė latvį, į Vokietiją gabenusį tris neteisėtus migrantus iš Somalio, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Sekmadienį prie sienos su Lenkija esančio Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė–Suvalkai, pasirinktines automobilių ir asmenų patikras vykdė VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai. Jie pastebėjo, kaip nuo minėto kelio į buvusį rokadinį keliuką nusuko automobilis „Audi A6“. Pasieniečiai pradėjo jį vytis. Maždaug už vieno kilometro pareigūnai sustabdė aiškiai jų vengusį automobilio „Audi A6“ su latviškais valstybinio numerio ženklais vairuotoją.

Prie vairo sėdėjo 42 metų latvis, o ant galinės sėdynės – trys neteisėti migrantai, prisistatę Somalio piliečiais. Asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų jie neturėjo.

Patikrinus vairuotojo rankinę, joje aptiktas pneumatinis pistoletas „Baikal MP-654K“, dujų balionėlis ir atlenkiamas peilis.

VSAT pareigūnai vairuotoją, jo automobilį ir keleivius sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą. Ten Latvijos pilietis prisipažino tris užsieniečius paėmęs Rygoje ir turėjęs juos nuvežti į Vokietiją. Už tai būtų gavęs atlygį, po 500 eurų už kiekvieną migrantą.

Somalio piliečiai paaiškino, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį neteisėtai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Latviją, o jų tikslas buvo atsidurti Vokietijoje.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Neteisėti migrantai apgyvendinti viename iš VSAT Varėnos pasienio rinktinės padalinių. Artimiausiu metu, kaip įprasta tokiais atvejais, jie bus perduoti Latvijos pasienio pareigūnams.

Latvijos pilietis suimtas dviem mėnesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha

Cha cha portretas
Ne už kalnų kai ir iš Vokietijos juos vys kaip šunis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių