Keturi gydytojai ir slaugytoja už kyšius iš pacientų nubausti 38 tūkst. eurų baudomis

Keturi Šiaulių krašto gydytojai ir viena slaugytoja pripažinti kaltais dėl korupcinių nusikaltimų ir dokumentų klastojimo.

Teismas tenkino Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir jiems bendrai skyrė 38 tūkst. eurų baudų, taip pat konfiskuoti ir neteisėtai kaip kyšis gauti pinigai, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytojai Emilijai Bogužienei, laikinai ėjusiai Vaiko ir moters klinikos vadovo pareigas, paskirta 16 tūkst. eurų bauda.

Šiaulių rajono pirminės sveikatos priežiūros centre dirbančiai bendrosios praktikos slaugytojai Vilmai Strockienei skirta 7 tūkst. 350 eurų bauda.

Šeduvos bei Šiaulių rajono pirminės sveikatos priežiūros centruose šeimos gydytoju dirbančiam Arvydui Budrikui skirta 6 tūkst. 650 eurų bauda.

Respublikinės Šiaulių ligoninės Vaiko ir moters klinikos gydytojui Alvydui Domarkui skirta 5 tūkst. eurų bauda, o Šiaulių rajono pirminės sveikatos priežiūros centre dirbančiam šeimos gydytojui Gintarui Dokšui – 3 tūkst. eurų bauda.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai.

Tyrimo duomenimis, būdami valstybės tarnautojams prilygintais asmenimis, pernai pavasarį ir vasarą minėti iš pacientų priėmė kyšius už teisėtą ir neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus.

Per tyrimą buvo gauta duomenų, jog Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytoja E. Bogužienė, laikinai ėjusi Vaiko ir moters klinikos vadovo pareigas, savo naudai už medicininę apžiūrą, atliktus tyrimus bei konsultacijas iš asmenų bendrai priėmė ne mažiau nei 630 eurų.

Taip pat nustatyta, kad neteisėtą atlygį – ne mažiau kaip 90 eurų – iš pacientų priėmė ir minėtoje klinikoje gydytoju dirbantis A. Domarkas.

Pripažinta, kad kyšiai buvo priimti ir Šiaulių rajono pirminės sveikatos priežiūros centre dirbančio šeimos gydytojo G. Dokšo bei bendrosios praktikos slaugytojos V. Strockienės, kurie veikdami kartu, iš pacientų priėmė neteisėtą atlygį už laikino nedarbingumo pažymėjimo išdavimą, medicininių dokumentų užpildymą, konsultacijas bei kitas paslaugas.

Konstatuota, kad Šeduvos bei Šiaulių rajono pirminės sveikatos priežiūros centruose šeimos gydytoju dirbantis A. Budrikas už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus iš pacientų priėmė kyšių, kurių bendra suma siekia 150 eurų.

Kadangi baudžiamojoje byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus medikams bei jiems prisipažinus dėl inkriminuojamų nusikalstamų veikų, baudžiamoji byla baigta priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hipokratas \\\\\.../////

Hipokratas  \\\\\...///// portretas
Tokių,kaip tie nubausti 95 proc.ir ne mažiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių