Narkotikų platintojams – griežtas teismo verdiktas: nelegalia veikla užsiėmė tarp gyvulių gardų

  • Teksto dydis:

Už pavojingos sintetinės narkotinės medžiagos platinimą keturiems asmenims skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Kaip antradienį pranešė Alytaus apskrities policija, 53-ejų vyrui skirta dešimties, o jo 54-erių sutuoktinei – 11 metų laisvės atėmimo bausmė. Pilnametystės sulaukusiai poros anūkei skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė su atidėjimu, o 47-erių vyrui – 11 metų kalėjimo.

Sutuoktiniai, kaip įtariama, platino pavojingą sintetinę narkotinę medžiagą karfentanilį. Ją buvo galima įsigyti už dešimt eurų.

Kratų metu aptikta ir paimta labai didelis kiekis pardavimui paruoštos narkotinės ar psichotropinės medžiagos, taip pat pinigai, gauti už kvaišalus.

Alytaus pareigūnai fiksavo padažnėjusius sunkiai aplinkoje besiorientuojančių, nuo kvaišalų apsvaigusių asmenų atvejus.

„Jiems tekdavo kviesti medikus, kurie ne visais atvejais spėdavo padėti galimai narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojusiems asmenims. Užfiksuoti ir mirtini apsinuodijimai. Alytaus mieste suaktyvėjo ir administracinių nusižengimų, dažnu atveju, vagysčių, fiksavimas. Tam įtakos turėjo noras įsigyti narkotinių medžiagų, kurių vartotojams trūko pinigų“, – nurodoma pranešime.

Vyras ir jo sutuoktinė praeityje buvo nuteisti įvairiomis bausmėmis už disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir jų platinimą. Narkotikų platinimu jie užsiėmė avių kūtelėje, tarp gyvulių gardų, kur stovėjo specialiai įrengtas skambutis. Juo būdavo iškviečiamas pardavėjas.

Narkotikų įsigijusieji juos privalėjo išsinešti burnoje, kad bet kuriuo metu juos galėtų praryti ir neliktų įkalčių. Į nelegalų verslą buvo įtraukta ir tuo metu 16 metų poros anūkė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Tyrimą organizavo ir kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Nomeda Urbonavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių