Iš keturių savivaldos politikų prokuratūra siekia priteisti per 34 tūkst. eurų nepagrįstų išmokų

  • Teksto dydis:

Viešojo intereso gynimo prokurorai teismui pateikė keturis civilinius ieškinius, kuriais iš esamų ir buvusių tarybos narių siekia priteisti daugiau nei 34 tūkst. eurų nepagrįstų išmokų.

Kaip ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra, šią ir praėjusią savaitę pateikti ieškiniai buvusiam Kretingos rajono tarybos nariui Virginijui Domarkui ir esamam šios savivaldybės tarybos nariui Dariui Petreikiui, buvusiam Ignalinos rajono tarybos nariui Alfonsui Gasparavičiui ir Šiaulių miesto politikui Sauliui Stasiūnui.

Klaipėdos apygardos prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, V. Domarkui praėjusią kadenciją buvo nepagrįstai išmokėta 6 tūkst. eurų kompensacijų už degalus.

Išanalizavus V. Domarko savivaldybei teiktus 239 kvitus, nustatyta, kad degalus tarybos narys pirko kelis kartus per dieną, dvi, tris ir daugiau dienų iš eilės, buvo perkami skirtingos rūšies degalai.

Anot prokuratūros, V. Domarkas grąžino Kretingos rajono savivaldybei 193 eurus nepagrįstai gautų išmokų.

Kretingos rajono politikas D. Petreikis savivaldybei teiktais kvitais praėjusią kadenciją prašė kompensuoti išlaidas už degalus beveik 97 tūkst. kilometrų atstumui, nors tyrimo metu patikrinus jo automobilio ridą nustatyta, kad realiai per kadenciją tarybos narys galėjo nuvažiuoti apie 40 tūkst. kilometrų.

Tyrimo metu nustatyta, kad D. Petreikiui taip pat nepagrįstai kompensuotos išlaidos už telefono įsigijimą ir įrangą.

Uostamiesčio viešojo intereso prokurorės Plungės apylinkės teismui pateiktais civiliniais ieškiniais prašo Kretingos rajono savivaldybės naudai iš V. Domarko priteisti 5,8 tūkst. eurų, iš D. Petreikio – 8,2 tūkst. eurų.

Prokuratūros tyrimo duomenimis, A. Gasparavičiui praėjusią kadenciją tarybos narių veiklai skirtomis lėšomis nepagrįstai kompensuoti 14,7 tūkst. eurų už išlaidas transportui, jais padengtas 9 tūkst. 723 litrų degalų pirkimas.

Kadangi kovą A. Gasparavičius į Ignalinos rajono savivaldybės biudžetą grąžino 72 eurus išlaidų, Panevėžio apygardos prokuratūra prašo Utenos apylinkės teismo iš buvusio tarybos nario priteisti 14,6 tūkst. eurų.

Iš Šiaulių miesto tarybos nario S. Stasiūno savivaldybės naudai teismo prašoma priteisti 5,6 tūkst. eurų, kurie jam buvo nepagrįstai išmokėti už išlaidas degalams, trijų politiko automobilių remontą, techninę priežiūrą.

Pasak prokuratūros, S. Stasiūnas iš savivaldybės nepagrįstai gavo kompensaciją ir už trijų mobiliojo ryšio abonementų išlaidas, planšetinio kompiuterio pirkimą, spausdinimo, kopijavimo, laminavimo paslaugas, spausdintuvo remontą.

Generalinės prokuratūros, Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Viešojo intereso gynimo skyrių prokurorai apylinkių teismams yra pateikę 37 civilinius ieškinius per 455 tūkst. eurų sumai.

Šiuo metu atliekami viešojo intereso gynimo tyrimai dėl lėšų grąžinimo į Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Vilniaus, Ukmergės, Alytaus, Jonavos, Varėnos, Druskininkų, Lazdijų, Prienų, Tauragės, Šilutės, Kretingos, Mažeikių, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Akmenės, Ignalinos, Pasvalio, Zarasų rajonų ir Pagėgių, Marijampolės, Neringos savivaldybių biudžetus.

Tarybos nariai savanoriškai savivaldybėms yra atlyginę daugiau nei 592 tūkst. eurų.

Tuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka 29 ikiteisminius tyrimus dėl 25 savivaldybių galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Įtarimai šiuo metu yra pareikšti 12-ai asmenų.

Tyrimai pradėti visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus akciją „Skaidrinam“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių