Žudiko pabėgimo iš kalėjimo ligoninės atgarsiai: pareigūnams siūlomos bausmės

  • Teksto dydis:

Laisvės atėmimo vietų ligoninės (LVAL) direktorius, jo pavaduotojas ir Saugumo valdymo skyriaus viršininkas savo tarnybines pareigas atliko aplaidžiai, todėl įstaigoje nebuvo užtikrintas darbo organizavimas bei kontrolė ir laiku nebuvo imtasi veiksmų užkirsti kelią nuteistojo pabėgimui, antradienį pranešė Kalėjimų departamentas.

Pasak departamento, tokias išvadas pateikė pirmadienį tarnybinį patikrinimą dėl ligoninės direktoriaus Ramūno Šilobrito, jo pavaduotojo Tomo Bartninko ir Saugumo valdymo skyriaus viršininko Vido Jasaičio veiksmų, susijusių su nuteistojo pabėgimu, baigusi komisija.

Patikrinimą atlikusi komisija R. Šilobritui siūlo skirti papeikimą, T. Bartninkui – griežtą papeikimą, o V. Jasaičiui – pažeminimą pareigose.

„Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad minėti asmenys eidami pareigas elgėsi nerūpestingai (aplaidžiai), neatliko būtinų veiksmų, kuriuos turėjo ir galėjo atlikti įpareigoti teisės aktų, dėl to laiku nebuvo imtasi reikiamų priemonių įstaigos apsaugai ir nuteistųjų priežiūrai užtikrinti, įvykusiam pabėgimui užkardyti“, – rašoma Kalėjimų departamento pranešime.

Visi trys LVAL vadovai nuo pareigų laikinai nušalinti buvo rugsėjo 11 dieną. Ar skirti jiems pasiūlytas nuobaudas  spręs Kalėjimų departamento vadovybė.

Tai jau antrasis tarnybinis tyrimas pradėtas po to, kai rugpjūčio 30 dieną iš Pravieniškėse esančios Laisvės atėmimų vietos ligoninės pabėgo už nužudymą ir neteisėtą disponavimą narkotikais nuteistas Jevgenijus Sotikovas.

Jis pabėgo iš ligoninės pasivaikščiojimo kiemelio, atlupęs skardą sienoje ir kitą dieną buvo sulaikytas Klaipėdoje.

Spalio gale patikrinimą dėl pabėgimo metu budėjusių pareigūnų veiksmų baigusi komisija dviem iš jų pasiūlė skirti papeikimą, vienam – griežtą papeikimą.

Anot Kalėjimų departamento, dėl LVAL pareigūnų veiksmų rugsėjo mėnesį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriame tiriamas galimas piktnaudžiavimas, tarnybos pareigų neatlikimas ir disponavimas narkotinėmis medžiagomis. Daugiau informacijos apie šį tyrimą departamentas neteikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ....sie ,,,,pareigunai ,,, turejo

cha ....sie  ,,,,pareigunai  ,,, turejo portretas
uzimt zodiko vieta kameroj ant naru ...kiekvienam solidariai po 5 metus kalejimo, o dabar subine nusivalys su tuo ,,,papeikimu,,, ir eis skaiciuot kiek kuriam priklauso kysio dlis uz zudiko paleidima is kalejimo ligonines....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių