Kuršėnų gyventojas nuteistas dėl nakvynės namų gyventojo sumušimo

Šiaulių apylinkės teismo nuosprendžiu 32 metų Kuršėnų gyventojas A. Z. pripažintas kaltu dėl sunkaus nakvynės namų gyventojo sveikatos sutrikdymo, jam skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė, pranešė prokuratūra.

Baudžiamosios bylos duomenimis, neapsikentę nuteistojo elgesio nakvynės namuose, keli jo gyventojai nusprendė jį pamokyti ir sumušė. Tarp jų buvo ir nukentėjusysis, nors tyrimo metu nebuvo nustatyta, kad pats būtų ką nors padaręs nuteistajam. Duodamas parodymus policijos pareigūnams A. Z. teigė, kad vėliau kambaryje pamatęs ir atpažinęs asmenį, dalyvavusį muštynėse prieš jį, nusprendė jam atkeršyti.

Anot prokuratūros, anksčiau net dvylika kartų už vagystes, plėšimus, seksualinį prievartavimą ir fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą teistas vyras apie savo poelgį prisipažino atvykusiems greitosios medicinos pagalbos darbuotojams ir sutiko su jam ikiteisminio tyrimo metu pareikštais kaltinimais.

Teismo sprendimu, nuteistasis nukentėjusiajam privalės atlyginti 7 tūkst. eurų neturtinės žalos, taip pat atlyginti Šiaulių teritorinės ligonių kasos civilinį ieškinį – beveik 10 tūkst. 800 eurų.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių