Lazdijų rajone sulaikyta moteris, mišku gabenusi baltarusiškų cigarečių kontrabandą

  • Teksto dydis:

Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė moterį, mišku gabenusią apie 1,5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių kontrabandą.

Kaip nurodė Valstybės sienos apsaugos taryba (VSAT), daugiau kontrabandinių rūkalų rasta ir netoliese esančiame ūkiniame pastate. Moteriai už tai gresia piniginė bauda.

Tarnyba informuoja, kad vėlų antradienio vakarą, netoli sienos su Baltarusija, miške ties Varviškės kaimu, Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai pastebėjo moterį su stačiakampiu ryšuliu. Moteris bėgti ar priešintis nemėgino.

Paaiškėjo, jog su įkalčiais įkliuvo 59-erių Lazdijų rajono gyventoja. Moters gabentame polietileno plėvele apvyniotame ryšulyje buvo 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Lazdijų rajono gyventoja pasieniečiams prisipažino didesnį cigarečių kiekį laikanti netoliese esančiame ūkiniame pastate. Jame pasieniečiai rado dar 1 090 pakelių tos pat rūšies cigarečių.

Iš viso tą vakarą kontrabandininkė neteko 1 590 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, yra 6 853 eurai.

Lazdijų rajono gyventoją su cigaretėmis pristatę į Kapčiamiesčio pasienio užkardą, VSAT pareigūnai dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką surašė jai protokolą.

Už tokį administracinį nusižengimą numatyta 5,2 – 6 tūkst. eurų bauda. Moteriai įteiktas šaukimas po poros savaičių atvykti į užkardą, kai ten bus nagrinėjama jos administracinė byla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Beprociu

Beprociu  portretas
politiku ir verslininku godumo pasekmes cia,o ne nusikaltimas!

Anonimas

Anonimas portretas
nerūkau,man rūkalai neaktualu,negi gaila,kad žmonės užsidirba pragyvenimui keleta eurų.Kovojat ne iš tos pusės,sumažinkit kainas ir visokius akcizus rūkalams ir alkoholiui ir nebus tos kontrabandos,nebus vargo neapsimokės vežti iš ten,o prekybininkams būtu nauda ,atvažiuotu iš ten pas mus pirti ir valstybei nauda surinktu daugiau mokesčių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių