Nelegalų paketėlį nuteistiesiems bandė perduoti teismo salėje

  • Teksto dydis:

Šiauliuose už sukčiavimą nuteisti jaunuoliai gali sulaukti dar vienos bausmės – už pasipriešinimą policijai. Vaikinai teismo patalpose susigrūmė su policija, kai neteisėtai bandė paimti iš laisvės perduodamą paketą su telefonu ir SIM kortelėmis.

Trečiadienio popietę į Šiaulių apylinkės teismą atvesdinti keturi teisiamieji išklausyti nuosprendžio už sukčiavimą, neteisėtą prekybą automobiliais ir kitus nusikaltimus, po jo teismo pastate sukėlė sumaištį. Jos metu siekta užvaldyti suimtiesiems skirtą paketėlį, kurį kėsinosi perduoti koridoriuje buvęs asmuo.

Tai pastebėję, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Konvojaus būrio pareigūnai užkirto kelią pašalinio asmens kontaktui su nuteistaisiais ir norimas perduoto paketėlis atsidūrė ant žemės.

Nuteistieji, siekdami vis tiek jį užvaldyti, pradėjo stumdytis ir sukėlė sumaištį, tad teko juos tramdyti. Konvojaus pabaigoje ėjęs ir aplinką stebėjęs pareigūnas, taktiniais sumetimais, kad neprarastų aplinkos kontrolės ir liktų nepažeidžiamas, nepasilenkė prie paketėlio, o koja nustūmė jį į atokesnę vietą ir metėsi į pagalbą kolegoms. Likvidavus incidentą, buvo apžiūrėtas suimtiesiems skirtas paketas ir jame rastas miniatiūrinis mobilaus ryšio telefonas bei dvi SIM kortelės.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, ką tik teismo nuosprendį išklausiusiems, daug kartų už įvairius nusikaltimus jau anksčiau teistiems asmenims pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas – dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams.

Trečiadienį paskelbtu nuosprendžiu vyrams skirtas laisvės atėmimas nuo 1 metų 4 mėnesių iki 3 metų 3 mėnesių. Baudžiamasis kodeksas už pasipriešinimą valstybės tarnautojams numato laisvės atėmimą iki trejų metų nelaisvės.

Šiaulių teismas nustatė, kad trys jaunuoliai, nuo 2016 m. kovo mėnesio iki tų pačių metų liepos pabaigos neteisėtu būdu pirko ir parduodavo automobilius. Per maždaug 5 mėnesius kaltinamieji neteisėtai įgijo 20 įvairių markių automobilių. Minėtus automobilius tuoj pat parduodavo už daug mažesnę sumą.

Nuo minėtų asmenų nukentėjo – pardavė automobilį ir negavo pinigų arba nupirko neteisėtai įgytą automobilį – 30 asmenų iš įvairių Lietuvos vietų. Automobilių pirkimas, o vėliau pardavimas, vykdavo maždaug pagal tokį scenarijų: dažniausiai du kaltinamieji, radę interneto tinklalapyje skelbimą apie parduodamą automobilį, paskambindavo pardavėjui ir susitardavo susitikti.

Tuoj pat pasirašydavo pirkimo-pardavimo sutartį ir vekselį, įsipareigodami sutartą sumą sumokėti iki numatytos datos, iš anksto žinodami, kad sutartos sumos nesumokės. Vėliau dažniausiai tą pačią dieną surasdavo pirkėją ir parduodavo neteisėtai įgytą automobilį, taip įgydami svetimus pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių