Pareigūnai, ieškoję naminės, rado ne tik alkoholio, bet ir ginklą

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnų kasdienybė yra nenuspėjama – tiriant vieną nusikalstamą veiką, kartais į dienos šviesą išlenda ir dar viena. Kovo 26-osios rytą, būtent taip ir nutiko.

Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai, gavę informacijos, kad vienoje Kelmės rajono sodyboje yra  naminės degtinės atsargų, išskubėjo jos patikrinti. Siekiant užfiksuoti nusikalstamą veiką, iš Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų teisėjo buvo gautas nutarimas atlikti toje sodyboje sankcionuotą poėmį.

Pareigūnų turima informacija pasitvirtino. Iš įvairių pakampių tyrėjai ištraukė įvairios talpos plastmasinių indų su  skaidriu ir spalvotu skysčiu. Iš viso – apie 50 litrų. Nuo skysčio sklido s stiprus alkoholinio gėrimo kvapas.

Šiaulių policijos nuotr. 

Naminės degtinės ieškančių pareigūnų laukė staigmena – be neteisėto alkoholio, buvo aptikta ir kitų įtarimą sukėlusių daiktų – mažo kalibro  šaunamasis graižtvinis ginklas ir 28 mažo kalibro šoviniai. Čia gyvenantis 64 metų vyras pripažino, kad ginklas priklauso jam, nors teisės  ginklams bei šaudmenims laikyti jis neturi.

Buvo  pradėtas ikiteisminis tyrimas – dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis bei neteisėto disponavimo namų gamybos stipriais alkoholiniais gėrimais.

Rastas alkoholis, ginklas ir šaudmenys šiuo metu perduoti tirti specialistams. Sulaukus jų išvadų, vyrui dėl minėtų nusikalstamų veikų  bus pareikšti įtarimai.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų  laikymą numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. O už šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymą be leidimo laukia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turbut,

Turbut, portretas
be soviniu,jei gerimas baigesi taikiai?

samagona islake ....

samagona islake .... portretas
visa laime kad neissisaude ...butu reikeje ne tik uz samagona atsakyt bet ir uz tuos pijokus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių