Pasieniečiai iš autobuso išlaipino du Kongo piliečius ir jų vedlį: keliavo su svetimais dokumentais

  • Teksto dydis:

Sekmadienį du Kongo ir vieną Šveicarijos pilietį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė Lietuvos–Lenkijos pasienyje.

VSAT duomenimis, sekmadienį vėlai vakare Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė link Lenkijos vykusį Lietuvoje registruotą maršrutinį autobusą Ryga–Viena.

Keleivių dokumentų kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė dviejų, atokiau vienas nuo kito autobuse sėdėjusių užsieniečių, moters ir vyro, pateiktos Prancūzijos piliečių tapatybės kortelės. Jas pateikusių keleivių veido bruožai mažai priminė asmenis, pavaizduotus dokumentų nuotraukose. Dėl to pasieniečiai ėmėsi papildomų patikros veiksmų.

Abu užsieniečiai buvo pristatyti į šalia esančią Kalvarijos pasienio užkardą detaliai patikrai. Į Austriją vykusio autobuso vairuotojas pasieniečiams teigė, kad šiai porai Latvijoje autobuso bilietus parūpino prie išlaipintos moters sėdintis vyriškis. Kaip vėliau paaiškėjo, kitiems asmenims išduotais dokumentais mėgino pasinaudoti 30-ties metų vyras ir 27-erių metų moteris iš Kongo. Bilietus jiems parūpino 66-erių Šveicarijos pilietis.

Visus tris juos VSAT pareigūnai sulaikė. Antradienį bus sprendžiama, kokias kardomąsias priemones užsieniečiams skirti.

Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną ir du tyrimai – dėl dokumentų pagrobimo ir jų panaudojimo. Už šias nusikalstamas veikas baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 6 metų.

Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai visa autobusa

tai visa autobusa portretas
raikejo uzpildyt kongais-geras pliusas butu

Tai dar tik pradžia

Tai dar tik pradžia portretas
Greit mūsų valstybė bus juodai geltona, valdžia bejėgė nesupranta kaip elgtis, verslininkams nusispjauti į emigraciją, o piliečiai nebeturi lietuviško nacionalizmo be kurio valstybėje lietuvių liks mažuma.

Anonimas

Anonimas portretas
idomu nuotraukoje apsirengusios bezdžionės tur būt bus suteikta lietuvos pilietybė nes tip top asmenys kaip iš migracijos šaikos.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių