Patikėjusi sukčių pasakomis apie investicijas moteris prarado 50 tūkst. eurų

Sumaniusi investuoti per internetinę investavimo platformą, per keturis mėnesius moteris neteko 50 tūkst. eurų ir kreipėsi į policiją.

Kaip pranešė Policijos departamentas, pirmadienį 10.48 val. į Kauno rajono policijos komisariatą kreipėsi 53 metų moteris.

Ji pareiškė, kad nuo pernai rugsėjo 21 d. nenustatyti asmenys per internetinę investavimo platformą iš jos išviliojo 50 tūkst. eurų.

Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pernai „Spinter tyrimų“ atlikta reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa parodė, kad trečdalis šalies gyventojų susidūrė su telefoniniais sukčiais.

Atpažinti, kad tokia bendrovė neegzistuoja, galima iš pačio jos puslapio ir pateikiamų „savininkų“ vardų.

Kitas populiarus finansinio sukčiavimo būdas – prisidengimas įvairiomis investavimo schemomis. Atpažinti tokį lėšų išviliojimo būdą teko beveik kas trečiam apklausos dalyviui (29 proc.), tačiau pastebima, kad su tokiomis schemomis dažniau susiduria vyrai (34 proc.) ir aukštesnio išsilavinimo respondentai (30 proc.).

„Pagrindinis tokio sukčiavimo tikslas yra įtikinti žmogų, kad jis pervestų pinigus į neegzistuojančią investicijų bendrovę. Atpažinti, kad tokia bendrovė neegzistuoja, galima iš pačio jos puslapio ir pateikiamų „savininkų“ vardų – dažniausiai puslapis bus labai primityvus, nekokybiškai sukurtas, o nurodyti kontaktai – išgalvoti“, – yra sakęs Medicinos banko Pinigų plovimo ir sukčiavimo prevencijos departamento direktorius Petras Gotautas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gal neprarado,gal suvaidino pinigų praradimą dėl tam tikrų priežasčių.Nesinori tikėti kad prarado.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip tokia durnė turėjo tiek daug pinigu.

PSD mokescio vergas...

PSD mokescio vergas... portretas
valdzia sukelusi inflecijas vercia mus investuot...kad ORIA PENSIJA gaut.... rezultatas AFERISTU GEROVE kekvienam zingsnije... nunesi pinigus i banka - bankas apvoks ir isprievartaus... nupirksi turta - valdzia mokesciais isprievartaus i zek da ka perekupai neapipistu... karoce...norit investuot investuokit bet ne lietuvoj... geroves aferistai apipisinetojai perekupai sekuliantai verslininkai karoce nenori kad jus investuotumet lietuvoje ...valdzia mokesciais licenzijomis ir raudimais daro viska ka jus nepanoretumet dirbt lietuvos geroveje..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių