Per pirmą metų ketvirtį institucijos iš Lietuvos išsiuntė devynis užsieniečius

  • Teksto dydis:

Per pirmą 2024-ųjų ketvirtį per 1,4 tūkst. užsieniečių patikrinusios institucijos devynis asmenis išsiuntė iš Lietuvos, nustatyti 26 nusižengimai ar nusikalstamos veikos.

Kaip trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM), patikrinimų metu nustatyta 17 asmenų, kurie viršijo teisėto buvimo Lietuvoje, jų atžvilgiu priimti devyni sprendimai dėl grąžinimo į užsienio valstybes.

Trys asmenys buvo nubausti pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, vienos Ukrainos pilietės atžvilgiu priimtas sprendimas dėl įpareigojimo išvykti iš Lietuvos.

Taip pat patikrinimų metu nustatyti penki suklastoti vairuotojo pažymėjimai.

Migracijos departamentas, vykdydamas patikrinimus, 39 užsieniečius Lietuvoje įdarbinti siekiančioms įmonėms uždraudė teikti tarpininkavimo raštus.

VRM duomenimis, nuo 2023 metų lapkričio Migracijos departamentas peržiūrėjo beveik 34 tūkst. per išorės paslaugų teikėją teikiamų prašymų, peržiūrą, 45 proc. jų atmesta.

Dėl piktnaudžiavimų migracijos taisyklėmis šiais metais buvo panaikinta, taip pat atsisakyta išduoti, pakeisti laikinus leidimus gyventi Lietuvoje 6 tūkst. 112 asmenų.

Pasak VRM, augant dirbti į Lietuvą atvykstančių užsieniečių skaičiui, šie patikrinimai bus tęsiami toliau. Įmones ir užsieniečius tikrina Migracijos departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, policija, Valstybinė darbo inspekcija ir Mokesčių inspekcija.

Ministerijos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje 125 tūkst. 124 užsieniečiai turi galiojančius leidimus gyventi, kurie išduoti darbo, verslo ir kitais teisėtos veiklos pagrindais.

Šiais metais šalyje gyvena virš 227 tūkst. užsieniečių arba 8,1 proc. visų Lietuvos gyventojų.

VRM prognozuoja, kad Lietuva artimiausiais metais gali tapti ne tik užsieniečių tranzito, tačiau ir tikslo valstybe, kurioje užsieniečiai ieškos dar daugiau galimybių likti gyventi ir dirbti.

Ministerija parengė Užsieniečių teisinės padėties įstatymo (UTPĮ) pakeitimo projektą, kuriuo siūloma griežtinti užsieniečių įdarbinimo sąlygas ir reikalavimus įmonėms, kviečiančioms juos dirbti Lietuvoje, taip pat Užimtumo įstatymo pataisas.

Jomis siekiama labiau valdyti imigracijos į Lietuvą srautus, užtikrinti darbo rinkai svarbių užsieniečių patekimą į šalį kartu atliepiant nacionalinio saugumo interesus.

Ministerija siūlo, kad Lietuvoje dirbti galėtų tik asmenys, kurie turi leidimą laikinai gyventi, kitus pakeitimus, susijusius su atlyginimo mokėjimu užsieniečiams, jų įdarbinimo kvota, darbo rinkos testu ir trūkstamų profesijų sąrašu.

Pritarus Ministrų kabinetui, pataisos būtų teikiamos svarstyti parlamentui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal priešingai reikėjo -

Gal priešingai reikėjo -   portretas
9 palikti, o kitus ...

Ir

Ir  portretas
atveze 11 tukstanciu pagal kasmetines kvotas. Jei ne daugiau. Kvota siems metams - 43000.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių