Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimos seksualinės prievartos prieš policijos pareigūnę

  • Teksto dydis:

Aiškinantis informaciją dėl galimos seksualinės prievartos prieš policijos pareigūnę vasarą vykusiuose policijos mokymuose, Generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl ankstesnių galimų seksualinio pobūdžio nusikaltimų.

„Policijos departamento Imuniteto valdybai atlikus patikrinimą dėl galimai prieš policijos pareigūnę šią vasarą įvykdytos seksualinio pobūdžio nusikalstamos veikos ir jo metu gavus duomenų apie kitomis aplinkybėmis galimai padarytą nusikalstamą veiką, Generalinėje prokuratūroje šiandien priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą“, – ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Anot jos, tyrimo metu bus siekiama surinkti visus reikšmingus duomenis apie faktines įvykių aplinkybes, nustatyti, ar nusikalstama veika buvo padaryta ir išsamiai bei objektyviai ištirti visus kylančius įtarimus.

Prokuratūra teigia negalinti pateikti detalesnės informacijos siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui bei „užtikrinti asmens privataus gyvenimo apsaugą“. Ji taip pat nurodo, kad duomenims surinkti ir įvertinti, ar nusikaltimas buvo padarytas, prireiks ilgesnio nei įstatymuose numatytas 10 dienų terminas.

Ikiteisminį tyrimą atlieka departamento Imuniteto valdyba.

Prokuratūros sprendimas pradėti tyrimą yra labai svarbus, nes ši istorija meta šešėlį visai teisėsaugos sistemai, komentare BNS sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Labai svarbu, kad į policijos bendruomenę, visą VRM sistemą ir mane asmeniškai sukrėtusią žinią apie kolegų galimai išprievartautą pareigūnę sureagavo Generalinė prokuratūra ir pradėtas ikiteisminis tyrimas. Net jeigu kalbame apie kelių metų senumo įvykius, tokiems nusikaltimams nėra senaties, šešėlis mestas visai teisėsaugos sistemai“, – teigė A. Bilotaitė.

Anot jos, būtinas objektyvus ir nešališkas įvykio aplinkybių tyrimas, nes tai pasitikėjimo visa teisėsauga klausimas.

Net jeigu kalbame apie kelių metų senumo įvykius, tokiems nusikaltimams nėra senaties, šešėlis mestas visai teisėsaugos sistemai.

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis šią savaitę feisbuke paskelbė apie galimai policijos mokymų metu išprievartautą pareigūnę.

R. Žemaitaitis „Facebook“ rašė, jog Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Arūnas Maskoliūnas bei jo pavaduotojas Saulius Briginas galėjo vykti pas nukentėjusią pareigūnę ir siūlyti jai finansinę paramą ar paaukštinimą, kad ji nerašytų pareiškimo, bei teigia, jog „įrašuose tai užfiksuota“.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras (LKPB) ketvirtadienį išplatintame pranešime paneigė R. Žemaitaičio skelbiamą informaciją, sakydamas, kad ji neatitinka tikrovės.

„Viešai paskelbta informacija apie tai, kad LKPB organizuotų mokymų metu, mokymuose dalyvavę LKPB pareigūnai kolegės atžvilgiu įvykdė nusikaltimą, visiškai neatitinka tikrovės“, – pranešė biuras.

Biuro teigimu, tikrovės neatitinka ir teiginiai, jog LKPB vadovybė susitikinėjo su pareigūnės artimaisiais ir bandė dangstyti nusikaltimą.

„Ši viešai eskaluojama situacija ar įvykis, tuo labiau seksualinės prievartos nusikaltimas tariamai įvykdytas LKPB pareigūnės atžvilgiu galėjo būti žinomas aukščiausiai centrinės kriminalinės policijos (LKPB) vadovybei ir galėjo būti slepiamas ar dangstomas, yra protu nesuvokiamas ir neįmanomas nei iš moralinės, nei iš teisinės pusės“, – teigiama biuro pranešime.

LKPB nurodo, jog remiasi turimais objektyviais ir faktiniais duomenimis pagrįsta informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejuokinkite su tuo patikrinimu

Nejuokinkite su tuo patikrinimu portretas
Kaltų tikrai nebus,nes varnas varnui akies nekerta.Bus liepta iš viršaus ir tuo pasibaigs.Na o jeigu kas neklausytų,tai ir nedirbtų.

bigcatwar

bigcatwar portretas
...teismas kaip kvalifikacine komisija-matyt pakels pareiguose ir padovanos vogta dvirati...Degradavusia milicija reik isvaikyt,be teises grist karu su gargzdiske.

manau

manau portretas
Kodėl tuo nesidomi žurnalistai? Nuvažiuotų ir pasikalbėtų su ta moterimi, nebent ji pati nenori šnekėti, o jeigu taip , tai niekas toje sistemoje ir nesikeis , viskas liks kaip buvę ir pareigūnai toliau galės elgtis kaip tinkami.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių