Prokuratūra prašo suimti Molotovo kokteilių mėtymu į Rusijos ambasados sieną įtariamą vyrą

Molotovo kokteilius į Rusijos ambasadą, kaip įtariama, mėčiusį vyrą prokuratūra prašo suimti trims mėnesiams. Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienio rytą išnagrinėjo šį prokuratūros prašymą.

Teismas savo sprendimą skelbs pavakarę.

Vyras laikomas Vilniaus areštinėje, teismo posėdyje jis dalyvavo nuotoliniu būdu, jam skirta yra valstybės advokatė, ji nesutiko, kad klientui būtų skirta pati griežčiausia kardomoji priemonė.

49 metų vyrui, Lietuvos piliečiui, pareikšti įtarimai dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu – dėl abiejų atvejų, kai naktimis buvo mesti buteliai su padegamuoju skysčiu. Jis anksčiau buvo teistas.

„Įstatymas numato suėmimo pagrindus, buvo kreiptasi dėl dviejų pagrindų. Prokuroras mano, kad asmuo gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo, prokuroro, teismo. Taip pat, prokuroro manymu, yra tikimybė, kad asmuo gali daryti naujas nusikalstamas veikas. Teismas spręs, ar yra pagrindas skirti suėmimą“, – Eltai sakė bylos tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Darius Šneideris.

Taip pat, prokuroro manymu, yra tikimybė, kad asmuo gali daryti naujas nusikalstamas veikas.

ELTA primena, kad Vilniaus apskrities policijos pareigūnai pranešė sulaikę asmenį, į Rusijos ambasadą galimai mėčiusį butelius su degiu skysčiu.

Skelbiama, kad pirmadienį pareigūnams analizuojant gaunamus duomenis, buvo nustatytas ir sulaikytas galimai nusikalstamas veikas padaręs asmuo (gim. 1974 m.). Šis asmuo policijai jau žinomas.

Už tokio pobūdžio nusikalstamas veikas asmeniui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Rusijos ambasada buteliais su degiu skysčiu buvo apmėtyta kelis kartus sekmadienio ir pirmadienio naktį.

Kaip pranešė Policijos departamentas, sekmadienio naktį, apie 2.15 val., Vilniuje, Ukrainos Didvyrių gatvėje, nenustatytas asmuo į Rusijos ambasados pastatą metė butelį su degiu skysčiu ir apgadino pastato sieną.

Toks pats incidentas pasikartojo ir pirmadienio naktį.

Apie 2.46 val. Vilniuje, Ukrainos Didvyrių gatvėje, nenustatytas asmuo į Rusijos ambasados pastatą metė butelį su degiu skysčiu ir apgadino pastato sieną.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kodėl ne ordiną įteikė

O kodėl ne ordiną įteikė portretas
Jie partizanai, šaunuoliai

1974 m. gimęs \\\\\.../////

1974 m. gimęs  \\\\\...///// portretas
gaspadyn "N".___Nejuokinkit zuikių,galvojat jog visi kvaili,patikėjom.

Manau

Manau portretas
Po tokių neetiškų vieksmų rusai neleis Matjpšaičiui daryt savo biznį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių