Prokuratūra siekia, kad buvusi tarybos narė į Šiaulių biudžetą grąžintų per 15 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Prokuratūros teismui pateiktame civiliniame ieškinyje prašoma iš Šiaulių miesto tarybos narės Danguolės Martinkienės priteisti 15 tūkst. 302 eurus nepagrįstų išmokų, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

2019–2023 metų kadencijos laikotarpiu D. Martinkienei iš savivaldybės biudžeto buvo išmokėti 16 tūkst. 68 eurai su tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms kompensuoti.

Šiaulių apygardos prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, jos patirtos išlaidos dėl degalų įsigijimo, transporto priemonės remonto, transporto priemonės valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, telefono pokalbių ir interneto ryšio paslaugų nepagrįstai pripažintos išlaidomis, susijusiomis su tarybos narės veikla.

Nustatyta, kad dalį kadencijos D. Martinkienei priklausė dyzelinu varomas automobilis, tačiau politikė pirko dar kitų dviejų rūšių kuro. Degalus ji pylėsi atsiskaitydama 52 skirtingomis banko kortelėmis įvairiuose Lietuvos miestuose ir rajonuose, kartais pirkdama kurą net du kartus per dieną, posėdžių ar nedarbingumo metu. Taip pat nustatyta, kad D. Martinkienė teikė apmokėti skirtingais laikotarpiais vienu metu turėtų nuo keturių iki septynių mobiliojo ryšio abonentų numerių išlaidas.

Savivaldybių lėšų panaudojimo tyrimuose prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę pažeidimus kreipiasi su ieškiniu į teismą dėl konkrečių sumų grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka. Generalinės prokuratūros, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Viešojo intereso gynimo skyrių prokurorai apylinkių teismams šiuo metu yra pateikę 76 civilinius ieškinius bendrai 899 tūkst. 241 euro sumai.

Taip pat pažymėtina, kad šiuo metu šalies savivaldybėms tarybos nariai bendrai savanoriškai yra grąžinę 879 tūkst. 215 eurų į savivaldybių biudžetus.

Šiuo metu atliekami viešojo intereso gynimo tyrimai dėl lėšų grąžinimo į Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Vilniaus, Ukmergės, Alytaus, Jonavos, Varėnos, Druskininkų, Lazdijų, Prienų, Tauragės, Šilutės, Kretingos, Mažeikių, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Akmenės, Ignalinos, Pasvalio, Zarasų rajonų ir Pagėgių, Marijampolės, Neringos savivaldybių biudžetus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DARBO PARTIJA - TAI, KO NEGALI KITI !

DARBO PARTIJA - TAI, KO NEGALI KITI ! portretas
DARBO PARTIJA - TAI, KO NEGALI KITI !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių