Prokuroras G.Jasaitis Facebooke tapo pedofilu

„Tai Andriaus Burlėgos kerštas man už pradėtą ikiteisminį tyrimą. Blogai, kai žmonės nedaro išvadų, o tokiu būdu bando suvedinėti sąskaitas“, - portalui 1diena.lt sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Gintaras Jasaitis, sužinojęs, kad neseniai socialiniame tinklalapyje buvo Facebook buvo įkurta grupė „Pedofilas Gintaras Jasaitis“.

Anot prokuroro, A.Burlėga šiuo savo žingsniu tik dar kartą įrodė, jog bylą jam iškelta pagrįstai, o šis puslapis populiariame tinklalapyje bus tik dar vienas įrodymas Kauno apygardos prokuratūroje atliekamame tyrime dėl šmeižto ir grasinimo.

Dubline gyvenantis A.Burlėga pasireiškia nebe pirmą kartą. 2009 m. spalio pradžioje Kauno apygardos prokuratūroje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti vienintelį įtariamąjį pedofilijos byloje Andrių Ūsą.

A.Burlėga savo interneto puslapyje www.labaslietuva.net 2009 m. spalio 5 d. nušautą Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių viešai išvadino pedofilu bei liepė ta patį padaryti su A.Ūsu.

“ Nušovė pedofilą, kaip šunį nudėjo ir pušką šalia numetė. Ir bobą antžmogį nušovė, kaip kalę paskutinę. Šia proga dainušką galima prisiminti. Perfrazuojant: Ai, ai, ai, nušovė pedofilą Už nieką, nei už ką Nušovė pedofilą! Sušiktą Furmanavičių!“, - rašo A.Burlėga savo straipsnyje „Nušovė pedofilą“.

Toliau jis rašo: "Ei Drąsiau, nestabdyk! Ir Andrių Ūsą taip pat sutvarkyk!"

Pastarąjį sakinį prokurorai įvertino kaip viešą kustymą smurtauti ir fiziškai susidoroti su tuomet dar gyvu A.Ūsu.

2009 m. spalio 16 d. Kauno apygardos prokuratūroje buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl šmeižimo. Per tyrimą nustatyta, kad internetiniame tinklalapyje www.kedys.lt buvo paskelbtas tuomet generalinio prokuroro pavaduotoją G.Jasaitį šmeižiantis komentaras.

Nustatyta, kad komentaro tekstas nukopijuotas nuo internetinio tinklalapio www.labaslietuva.net esančios publikacijos "Pedofilas iš Generalinės". Nustačius, kad komentaro ir publikacijos autorius yra tas pats A.Burlėga ikiteisminiai tyrimai dėl šmeižto ir grasinimo nužudyti A.Ūsą buvo sujungti į vieną.

Šiuos tekstus iki šiol galima rasti A.Burlėgos interneto puslapyje. Nors tyrimas dėl jų pradėtas, autorius neskuba jų išimti iš interneto. Šiame puslapyje A.Burlėga negaili riebių epitetų ir kitiems Lietuvoje žinomiems žmonėms: Kristina Brazauskienė jame išvadinta „ku..a“, Kardinolas Audrys Juozas Bačkis – CŽV ažsakymu Vatikano atsiųsta padugne, kunigas Ričardas Doveika – didžiuoju masturbatoriumi, žurnalistas Tomas Valuckas – religiniu fanatiku, o Vytautas Landsbergis – mafijozu.

Tiesa, A.Burlėgos puslapis Facebooke iki šiol gerbėjų nesulaukė. Prieš savaitę grupė turėjo vos penkis narius, o sekmadienį jų tebuvo likęs tik vienas. Iš grupės, matyt, sužinojęs, kad G.Jasaičiui yra žinomas šios grupės egzistavimas, išėjo net pats jos įkūrėjęs.

Šių metų sausį A.Burlėga grįžo į Lietuvą ir buvo sulaikytas Vilniaus oro uoste. Jam pateikti kaltinimai dėl šmeižto prieš G.Jasaitį ir raginimų nužudyti A.Ūsą.

Pats A.Burlėga savo kaltę neigia ir aiškina, jog per darbus Airijoje neturi laiko nei domėtis D.Kedžio istorija, nei tuo labiau kažką rašyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
bet kaip jie sugeba is nieko padaryti tragedija! kodel pvz man giliai dzin kas ka sako apie mane!

na Burlega

na Burlega portretas
mano galva visa tai ir rase. Bet, BET, kodel Jasaitis netiria komentaru apie save kur buvo aprasoma viskas iki smulkmenu baltosiose burese, kai jis atejo, kai isejo, kokius marskinius devejo berods irgi buvo. Viskas iki smulkmenu. Kodel sio autoriaus NIESKO? Arba to autoriaus kuris rase, kad tas pats prokuroras tipo pedofilas ir jo draugas Aidas dirba mokesciu inspekcijoi. Ar cia irgi Burlegos rasyta?

to 1

to 1 portretas
tragedija ne tragedija, bet ribos tam tikros turi buti
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių