Raseinių rajone pasieniečių užkluptas kontrabandininkas taranavo VSAT automobilį

  • Teksto dydis:

Raseinių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų užkluptas cigarečių kontrabandininkas automobiliu taranavo tarnybinę pasieniečių transporto priemonę. Paaiškėjo, kad anksčiau tokį patį pažeidimą padaręs vyras šįkart vežė tris tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų.

Antradienį vakare Pagėgių pasienio rinktinės kriminalistai automagistralėje Kaunas–Klaipėda, ties Kryžkalniu, patikrino vienoje degalinėje stovėjusį automobilį „Toyota Corolla Verso“. Pasieniečiai jau turėjo žinių, kad šia transporto priemone gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

„Toyota“ vairuotojas, pastebėjęs VSAT pareigūnus, pamėgino sprukti važiuodamas atbuline eiga, tačiau atsitrenkė į netoliese stovėjusį tarnybinį pasieniečių automobilį „Škoda Octavia“. Eismo įvykio metu nuo smūgio nežymiai apgadintos VSAT transporto priemonės keleivio pusės durelės ir įlenktas priekinis sparnas.

Pasieniečiams vairuotoją pavyko sulaikyti. Nustatyta, kad jis yra 44-erių metų Plungės rajono gyventojas. Vyro vairuoto automobilio salone rastos juoda polietileno plėvele aptrauktos kartoninės dėžės, o jose – trys tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Sulaikytasis plungiškis dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pasieniečiams jau buvo įkliuvęs prieš ketverius metus, o teisė vairuoti transporto priemonę iš vyro yra atimta dar 2014-aisiais.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigaretes vežusiam vairuotojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių  metų.

Į eismo įvykio vietą taip pat buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie pradėjo administracines bylų teisenas dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo bei transporto priemonės vairavimo neturint tam teisės.

Plungės rajono gyventojas po apklausos uždarytas į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Nu bereikalo tą mašiną sudaužei, dabar tikrai brangiai kainuos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių