Šiaulių policijos darbuotojas T. Bielskis – pareigūnas 24 val. per parą

  • Teksto dydis:

Kas mano, jog policijos pareigūno darbas baigiasi jam užvėrus policijos komisariato duris, labai klysta. Policijos pareigūnui atsiriboti nuo darbo metu gautos informacijos, ją laisvalaikiu ištrinti iš atminties – neįmanoma. Todėl net laisvalaikiu, vaikščiodamas parke ar gulėdamas prie ežero, ne vienas jų skenuoja aplinką policinės veiklos rakursu.

Kaip pranešė Šiaulių policija, Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos skyriaus viršininkas Tomas Bielskis rugpjūčio 25-ąją, atsipalaidavęs po darbo savaitės ir mintyse jau planuodamas savaitgalį, važiavo į vieną Šiaulių prekybos centrą.

Pakeliui įdėmus kriminalisto žvilgsnis užkliuvo už gražios spalvos automobilio „Opel Astra“ su angliškais numeriais ir be galinio vaizdo veidrodėlio. Pareigūnas greit atsiminė, kad išvakarėse savo elektroniniame pašte buvo skaitęs Raseinių rajono kolegės laišką apie eismo įvykį, iš kurio kaltininkas paspruko. Tai įvyko rugpjūčio 15 d. kelyje Raseiniai–Tytuvėnai–Radviliškis. Nenustatytas vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė savo automobilio ir, įvažiavęs į priešpriešinę eismo juostą, atsitrenkė į atvažiuojančio Raseinių rajono gyventojos vairuojamo automobilio „Volkswagen Touran“ šoną. Kaltininkas net nestabtelėjęs nurūko iš įvykio vietos, joje palikdamas savo automobilio galinio vaizdo veidrodėlio šukes. Nors „Volkswagen Touran“ automobiliu be vairuotojos važiavo dar ir du jos vaikai, tačiau, laimei, niekas eismo įvykyje nenukentėjo – apgadinti tik automobiliai.

Pasprukusio automobilio paiešką pradėjusiai Raseinių rajono policijos komisariato vyresniajai tyrėjai Linai Jonaitienei teko gerokai paplušėti, kol nustatė automobilio markę ir valstybinius numerius. Peržiūrėjus tos dienos Raseinių vaizdo kamerų įrašus, buvo pastebėtas mieste važiuojantis „Opel“ markės automobilis su angliškais valstybiniais numeriais ir nulaužtu veidrodėliu. Taip buvo užčiuoptas siūlo galas. Tačiau jis niekur nevedė, nes identifikuoti transporto priemonės savininką, naudojantis automobilių registru, galimybės nebuvo, kadangi jame – tik Lietuvoje registruotos transporto priemonės. Tad tyrėja elektroniniu laišku su prisegta pasišalinusio automobilio nuotrauka kreipėsi į visus Šiaulių apskrities pareigūnus prašydama, pastebėjus minėtą automobilį, jį sustabdyti ir nustatyti vairuotojo tapatybę.

Praėjus parai po laiško išsiuntimo, Raseinių tyrėja sulaukė Šiaulių pareigūno T. Bielskio telefoninio skambučio, kad jos ieškomą automobilį jis pastebėjo Šiauliuose, Gervių gatvėje. Taigi apsilankymą prekybos centre T. Bielskiui teko atidėti. Jis nusekė automobilį, nustatė, kurio namo kieme šis sustojo, ir ėmėsi organizacinių priemonių, kad atvyktų tuo metu pareigas ėjęs policijos ekipažas, kuris atliktų tokioje situacijoje būtinus veiksmus.

Pareigūno pastabumo dėka iš eismo įvykio pasišalinęs automobilis buvo surastas, kaltininkas nustatytas.

Per devynerius darbo policijoje metus T. Bielskis ne kartą įrodė, kad jis policijos pareigūnas yra net 24 val. per parą. Demaskuoti nusikalstama veika užsiimančius asmenis jis yra padėjęs ir kitos apskrities pareigūnams. Nuotraukose atpažinęs Šiaulių nusikalstamo pasaulio atstovus, Kaune vykdančius vagystes iš parduotuvių, T. Bielskis padėjo identifikuoti kolegų ieškomų įtariamųjų asmenybes. O įvykių, susijusių su jo pagalba kelyje žmonėms, ištiktiems įvairių autotechninių nesklandumų ar kitokių bėdų, jis net nenori vardinti, nes mano, kad pagalba žmogui yra tiek elementaru, kad neverta dėmesio.

Kad T. Bielskis yra azartiškas ir labai išmanus pareigūnas, siekiantis užkirsti kelią viskam, kas prasilenkia su įstatymu, ir dėl tikslo neskaičiuojantis darbo valandų, byloja ir tas faktas, kad praėjusiais metais jis dar su penkiais kolegomis tapo kasmet organizuojamo Lietuvos policijos konkurso „Metų seklys“ nugalėtojais. Jų komanda demaskavo milijonus iš prekybos automobiliais pelniusią, bet mokesčius slėpusią įmonę.

Už sudėtingų ekonominių nusikalstamų veikų atskleidimą jis yra sulaukęs ir asmeninės Šiaulių mero Artūro Visocko padėkos.

T. Bielskis karjerą policijoje pradėjo po studijų, eidamas tyrėjo pareigas Pakruojo rajono policijos komisariate. Po dvejų metų buvo paskirtas į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybą, o 2019 metais tapo tos pačios valdybos 2-ojo skyriaus viršininku. Aktyvų laisvalaikį ir sportą mėgstantis pareigūnas gyvenime vadovaujasi kredo: „Žinios – sandėlis, darbas – raktas nuo jo“. Ir T. Bielskis mėgaujasi šiuo darbu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių