Šokiruojantis girto pavežėjo elgesys: perėjoje kliudė tris merginas, tada rėžėsi į policijos ekipažą

  • Teksto dydis:

Gruodžio 23-iosios vakare Šiaulių centre, Vilniaus ir Tilžės gatvių sankryžoje, buvę eismo dalyviai liko šokiruoti pavėžėjo paslaugas teikiančio „Toyota Prius“ vairuotojo elgesio.

Šiaulių policijos duomenimis, vyro vairuojamas automobilis net nestabtelėjo, sankryžoje užsidegus raudonam šviesoforo signalui, kliudė tris pėsčiųjų perėja ėjusias merginas ir nurūko pirmyn. Jį pasitiko atsitiktinai priešpriešiais Tilžės gatve važiavę policijos pareigūnai. Pamatę, kad „Toyota Prius“ smūgio kliudyta ir ant jo kapoto užmesta mergina, buvo nublokšta ant žemės, policijos pareigūnai, įjungę garso ir šviesos signalus, suskubo stabdyti link jų artėjantį bėglį, tačiau šis, net nesumažinęs greičio, trenkėsi į policijos automobilį. Tik tada 33-ejų šiauliečio vairuojamas automobilis sustojo. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumas (2,57 prom.).

Pateisinti protu sunkiai suvokiamą savo elgesį sulaikytasis žodžių nerado, nes jis neatsiminė, kad būtų degęs raudonas šviesoforo signalas, kad pėsčiųjų perėjoje būtų buvę žmonės, kad būtų stabdomas policijos pareigūnų, kad sustojo tik atsitrenkęs į policijos tarnybinį automobilį.

Tokio vairuotojo elgesio šokiruoti eismo liudytojai baisėjosi, kad nesaugu naudotis pavėžėjų paslaugomis, nes jie leidžia sau važinėti neblaivūs, ir už „Toyota Prius“ vairuotojo sulaikymą dėkojo policijos pareigūnams, kuriems šis sulaikymas baigėsi tarnybinio automobilio sugadinimu.

Kai tiek apsvaigęs vairuotojas sėda prie automobilio vairo, jo vairuojama transporto priemonė tampa savotišku nevaldomu sprogmeniu, galinčiu bet kurią minutę detonuoti ir pasėti mirtį. Praėjusiais metais Šiaulių apskrityje buvo sulaikyti 825 girti vairuotojai, 18 proc. jų sukėlė eismo įvykius, kurių metu buvo traumuota 20 žmonių. Telšių apskrityje – sulaikyti 455 girti vairuotojai, 3 procentai jų sukėlė eismo įvykius, kurių metu buvo traumuoti devyni žmonės.

Gruodžio 23-iąją Šiauliuose, Vilniaus ir Tilžės gatvių sankryžoje, girto vairuotojo sukelto eismo įvykio pasekmės: viena automobilio kliudyta mergina dėl patirtų sužalojimų buvo gydoma Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje, dvi draugės atsipirko ambulatoriniu gydymu, o policijos automobilis nugabentas į remonto įmonę, nes buvo sulaužyta automobilio rato ašis.

„Toyota Prius“ vairuotojui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad vairavo kelių transporto priemonę būdamas neblaivus, pažeidė kelių eismo saugumo taisykles ir dėl to įvyko eismo įvykis, kuriame buvo sutrikdyta kitų žmonių sveikata ir padaryta turtinė žala. Už tai baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų. Jam taip pat atiteks sąskaita ir už policijos tarnybinio automobilio remontą.

 

 


Šiame straipsnyje: Šiauliaigirtas vairuotojaspavežėjasavarija LTkliudė žmonestrenkėsi į policijos ekipažą

NAUJAUSI KOMENTARAI

bezdzione

bezdzione  portretas
su juodu prosu ilganage papiseja kad nardo tarp eiliu ,grazu ziuret ,tik kazin kada atsipirdolins i ka nors

Tai

Tai  portretas
ekipazas net tris merginas "kabino",kad i visus atsitrenke!?

Aišku

Aišku portretas
Po penkių procedurų durų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių