Teismas: neblaivaus vairavusio buvusio LAT teisėjo A. Daugėlos skundas atmestas

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį neskundžiama nutartimi atmetė buvusio šio teismo teisėjo Arvydo Daugėlos skundą dėl jam paskelbto nuosprendžio, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl vairavimo neblaiviam.

A. Daugėla prašė jo bylą nutraukti.

„Priimtoje nutartyje Lietuvos Aukščiausiojo Teismo mišri Baudžiamųjų bylų ir Civilinių bylų skyrių teisėjų kolegija atkartojo nuosekliai susiformavusią kasacinio teismo praktiką, kurioje patvirtinti įvairūs įrodinėjimo būdai nustatant apsvaigimo nuo alkoholio laipsnį – alkoholio kiekio nustatymas alkotesteriu yra leistina priemonė, kai tai atliekama sertifikuoto gamintojo metrologiškai patikrintomis specialiosiomis techninėmis priemonėmis. Teisėjų kolegija esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų nenustatė“, – rašoma LAT nutartyje.

Anot teisėjų kolegijos, byloje nustatytos aplinkybės rodo, jog kasatorius nevertina savo veiksmų kritiškai, o nuo teisės pažeidimo, keliančio didelį pavojų aplinkiniams, jo nesulaiko net ir jo paties kasaciniame skunde nurodytos neigiamos pasekmės šeimos nariams bei artimiesiems.

Bylos duomenimis, A. Daugėla policijai įkliuvo prieš dvejus metus – 2021 metų birželį, Kaišiadorių rajone, automagistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda.

Pavakare automobilį „Mercedes-Benz“ vairavusiam teisėjui buvo nustatytas 1,79 promilės neblaivumas. Tuomet 58 metų teisininkas automobiliu iš Klaipėdos vyko į Vilnių. Policininkai savo raportuose nurodė, kad prie vairo sustabdyto Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo akys ir veidas buvo raudoni, jis svirduliavo. Vairuotojas pripažino, kad išvakarėse vartojo alkoholį.

Už vairavimą neblaiviam A. Daugėlai buvo iškelta baudžiamoji byla, jis atleistas iš teisėjo pareigų.

Kauno apygardos teismas vairuotoją nubaudė 5 tūkst. eurų bauda, pusantrų metų atėmė teisę vairuoti, konfiskuotas jo vairuotas automobilis „Mercedes-Benz“.

Eksteisėjas nesutiko su šiuo nuosprendžiu ir jį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Tačiau ir šis teismas nuosprendžio buvusiam teisėjui nepakeitė. Tuomet nuteistasis kreipėsi į buvusią savo darbovietę, Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą.

Ši LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Vairuoti neblaiviam yra labai blogai. Taip pat manau, kad eiti ministro pareigas ir galimai gauti pelną iš valst. įmonės akcijų nėra gerai.Tokia yra mano nuomonė.Tačiau nežinau,kas yra blogiau...

Laukiak kada prades sodinti

Laukiak kada prades sodinti portretas
Tuos korumpus??jie yra labai pavojingi,ir principe nebaudziami?cia pagavo hronciu,tai nulis.padare viska del akiu..

jojo

jojo portretas
matosi kad handziulnykas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių