Už aplinkosaugininko sužalojimą Kazachstano piliečiui skirtas laisvės atėmimas

  • Teksto dydis:

Pernai vasario mėnesį Aplinkos apsaugos inspektorių sužeidęs Kazachstano pilietis nubaustas trejų metų laisvės atėmimo bausme, penktadienį pranešė prokuratūra.

Be to, anksčiau už vagystę teistas 50 metų vyras turės sumokėti ir ankstesniu teismo nuosprendžiu jam skirtą 5 tūkst. eurų baudą.

Bylos duomenimis, praėjusių metų vasario mėnesį Aplinkos apsaugos departamento vyriausiasis inspektorius, atvyko į nuteistojo sutuoktinei Elektrėnų savivaldybėje  priklausantį žemės ūkio paskirties sklypą, patikrinti ar jame nedaromi pažeidimai.

Kaip konstatuoja prokuratūra, prie inspektoriaus priėjęs vyras agresyviai prieštaravo, kad būtų atliktas patikrinimas, liepė pasišalinti iš teritorijos, grasino, kad nebūtų fiksuojami pažeidimai.

Kazachstano pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje, stūmė valstybės tarnautoją iš sklypo, paėmęs dviejų metrų ilgio medinį pagalį stipriai sudavė inspektoriui per ranką.

Nustatyta, kad įvykio metu, aplinkos apsaugos inspektoriui buvo sulaužyta ranka.

Teismas konstatavo, kad inspektorius sužalojimą patyrė vykdydamas tiesiogines pareigas. Bendraudamas su nuteistuoju, valstybės tarnautojas nereiškė jokių reikalavimų ar nurodymų agresyviai besielgusiam vyrui, kurie galėtų sukelti nepasitenkinimą ar provokuotų konfliktą.

Teismo sprendimu, Kazachstano pilietis, turės atlyginti ir nukentėjusiojo patirtą turtinę bei neturtinę žalą, padengti pareigūno gydymo išlaidas.

Vilniaus regiono apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazach tvajumat

kazach tvajumat portretas
is kur cia ju pridygo

jis

jis portretas
o deportuoti visam gyvenimui nenorima tokių veikėjų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių