Vagystė iš kaimo parduotuvės: įtariami asmenys sulaikyti po pusvalandžio

  • Teksto dydis:

Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai, sausio 21-osios naktį sulaukę  pranešimo apie Telšių rajone,  Lieplaukės kaime, esančioje parduotuvėje suveikusią apsaugos signalizaciją, atvykę į įvykio vietą pamatė išdaužtą parduotuvės durų stiklą. Vienas  ekipažas liko laukti parduotuvės darbuotojų, nes reikėjo išsiaiškinti, ar tai tik turto sugadinimas, ar ir vagystė.  Kitas pareigūnų ekipažas išvyko ieškoti įtariamųjų.

Policininkų  dėmesį patraukė už kelių kilometrų nuo įvykio vietos sniege įspaustos šviežios pėdos, vedančios į šalia Brizgų kaimo esantį miškelį. Sekant  pėdomis, Reagavimo skyriaus pareigūnų prožektoriaus šviesoje pasimatė vienas vaikinas, už kelių metrų – kitas. Tai buvo aštuoniolikmetis Brizgų kaimo gyventojas ir metais vyresnis jo pusbrolis iš Šiaulių. Abu buvo neblaivūs. Vaikinai bandė gintis sakydami, kad su vagyste iš parduotuvės nėra susiję, tačiau netrukus pakeitė nuomonę. Paaiškėjus, kad sulaikytieji girtavo  su dar dviem asmenimis – tame pačiame Brizgų kaime gyvenančiais 55 ir 31 metų  vyrais. Pirmąjį pareigūnai rado miegantį savo namuose, o antrasis į savo namus parėjęs nebuvo.

Šiaulių apskrities VPK nuotr. 

Netikėtai  įtariamųjų ieškojęs ekipažas per radijo stotelę išgirdo, kad jų ieškomas asmuo pats atėjo į nusikaltimo vietą. Tiksliau, ėjo pro nusikaltimo vietą į savo namus, kurie yra visai netoli apvogtos parduotuvės, ir atsidūrė įvykio vietoje  dirbusių pareigūnų rankose. Vyras  buvo snieguotas,  drebėjo nuo šalčio ir buvo sumuštas. Įtariama, kad su juo taip pasielgė jo bendrininkai, kuriuos pareigūnai sulaikė miške. Šis vyras policijos pareigūnams gerai pažįstamas dėl savo nusikalstamos praeities – teistas ir už vagystę, ir ne vieną fizinio skausmo sukėlimą bei  vairavimą išgėrus. Policijos pareigūnai iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir vyras buvo išvežtas  į ligoninę. Kiti trys sulaikytieji nuvežti į areštinę. Pareigūnai surado ir iš parduotuvės pavogtus daiktus – dvi pakuotes alaus ir cigarečių, visa tai buvo paslėpta Lieplaukės kaime esančiuose krūmuose.

Šiaulių apskrities VPK nuotr. 

Dėl vagystės iš parduotuvės pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtarimai pareikšti visiems keturiems sulaikytiesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Valkatos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių