A. Vrubliauskui STT pareiškė įtarimus dėl piktnaudžiavimo ir turto pasisavinimo

Dėl piktnaudžiavimo savivaldos lėšomis jau teisiamam Alytaus rajono savivaldybės tarybos nariui Algirdui Vrubliauskui Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė naujus įtarimus.

„Jis įtariamas piktnaudžiavimu ir turto pasisavinimu“, – BNS pirmadienį patvirtino STT atstovė Dovilė Andrijauskaitė.

Vis tik ji nenurodė, kokiu pagrindu politikui reiškiami šie įtarimai.

Pirmasis apie tai pranešė naujienų portalas „Delfi“.

A. Vrubliauskas jau kaltinamas, kad praėjusią kadenciją eidamas Alytaus rajono savivaldybės tarybos nario-mero pareigas, taip pat vykdydamas individualią veiklą ir būdamas PVM mokėtoju, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi siekdamas asmeninės naudos.

Bylos duomenimis, politikas įsigijo dyzelino, automobilio detalių ir šių pirkinių PVM sąskaitas faktūras įtraukė į individualios veiklos apskaitą, taip suklastodamas tarybos narių išlaidų apyskaitą.

Liepos pabaigoje prokuroras Darius Valkavičius pasiūlė A. Vrubliauskui skirti 35 tūkst. eurų dydžio baudą, taip pat penkeriems metams atimti teisę būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybės institucijų, įstaigų, įmonių pareigas.

Ši byla dabar nagrinėjama Kauno apygardos teisme, kitas posėdis numatytas spalį.

Valstybinį kaltinimą joje palaikantis D. Valkavičius BNS nurodė, kad jam žinoma apie politikui STT pareikštus naujus įtarimus. Pasak prokuroro, tai yra atskiras ikiteisminis tyrimas.

„Galiu patvirtinti, kad A. Vrubliauskas yra įtariamasis kitoje byloje. (...) Ta (šiuo metu teisme esanti – BNS) byla savo ruožtu keliauja toliau, yra nagrinėjama. O čia yra kita byla, kitas ikiteisminis tyrimas, bet ir tai yra susiję su savivaldybės turtu“, – teigė prokuroras.

„Tyrimas susijęs su savivaldybės turtu, bet ne su tarybos nario išlaidomis“, – pažymėjo D. Valkavičius.

A. Vrubliauskas teisme nagrinėjamoje byloje kaltės nepripažįsta, nors savo atsakomybės dėl klaidų, kai į tarybos nario apyskaitas pateko jo kaip ūkininko patirtos išlaidos, neatmeta.

Politikas metų pradžioje sustabdė narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, su kuria pernai vykusiuose savivaldos rinkimuose pateko į Alytaus rajono tarybą.

Nuo 1997-ųjų iki pernai vykusių savivaldybių tarybų rinkimų A. Vrubliauskas ėjo rajono mero pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jezusmarija ,

Jezusmarija ,  portretas
ir vėl " skaidrusis su vertybėmis " konservatorius ? Čia kas atsitiko , kad konservatoriams taip krenta " kortos " šūd...puse į viršų ? Navickienė , Vyšniauskas , Landsbergiai Graikijoje " išsiskaidrino " , Palangos meras ir konservatorius palangiškių seimo narys - jų žmonos, o dabar dar tai ? Palangos meras Šarūnas Vaitkus nedeklaravo savo ryšių su Palangoje apžvalgos ratą valdančia bendrove „Rota fortuna“, kurios viena iš akcininkių – jo žmona, praneša LRT.Portalo duomenimis, ryšio su įmone nedeklaravo ir Seimo narys Mindaugas Skritulskas, kurio žmona taip pat yra bendrovės akcininkė. Kaip nurodo LRT, Vilmai Vaitkuvienei ir Ramunei Skritulskienei priklauso po 25 proc. įmonės akcijų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių