V.Uspaskichas ir V.Vonžutaitė atsisakė duoti parodymus

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas teigia, kad pirmadienį buvo pasiruošęs duoti parodymus jo bylą nagrinėjančiam Vilniaus apygardos teismui, tačiau jam nebuvo skirta viena diena jų redagavimui.

Politikas žurnalistus tikino, kad jam reikėjo parodymus redaguoti, kai pirmadienį teismas atsisakė patenkinti jo ir kitų bylos dalyvių prašymus dėl liudytojų apklausos.

Teismas nusprendė, kad partijos prezidiumo nariai jau buvo apklausti, kitų partijos vadovaujantiems organams atstovaujančių narių apklausa nereikalinga. Teismo vertinimu, ekspertizės jau yra atsakiusios į rūpimus klausimus ir skirti naujų tyrimų nereikia.

„Stalino laikai ir diktatūra. Senaties terminas baigiasi 2018 metais. Dėl poros dienų kelia kažkokią problemą. Iš tikrųjų atmesta tiek prašymų, kuriuos aš turiu įtraukti į savo parodymus, man neleido vienos dienos pasiruošti po atmestų prašymų. Aš nežinau, ko gero sovietų laikais taip net nebuvo. Tai yra jūsų ir jų valia. Todėl, kad teismai vykdo valią, jūs vykdot kitą. Norit kaip žurnalistai ginti tokį teisinį nihilizmą? Valio“, - po posėdžio žurnalistams sakė V.Uspaskichas.

Jis sakė buvo pasiruošęs duoti parodymus, demonstravo pluoštą popierių, kuriuos esą rašė naktimis.

„Teismas, valdžia, oponentai pabijojo išgirsti mano parodymus, nes ten yra pavardės, skaičiai ir faktai, kaip buvo apvogta valstybė. (...) Bet jie turi būti suredaguoti. Neleisti suredaguoti teksto yra teisinis nihilizmas“ , - piktinosi kaltinamasis.

Į pastabą, kad partijos byla teisme jau guli beveik penkerius metus ir per tiek laiko jau buvo galima suredaguoti parodymus, V.Uspaskichas atkirto, kad parodymai duodami, kada ištirta byla, esą kasdien po kiekvieno teismo posėdžio atsiranda naujų aplinkybių, kurias jis turįs apžvelgti savo parodymuose.

V.Uspaskichas Vilniaus apygardos teismui pirmadienį atsisakė duoti parodymus vadinamojoje juodosios buhalterijos byloje.

Politikas pareiškė nepasitikintis šiuo teismu, jo manymu, jo bylą nagrinėjantys teisėjai turi nusišalinti.

„Jie yra užsakyti ir įpareigoti mus nuteisti“, - kalbėjo politikas.

Parodymus duoti atsisakė ir šioje byloje teisiama Seimo narė „darbietė“ Vitalija Vonžutaitė.

Iš pradžių V.Uspaskichas sakė turįs pasiruošti, aiškindamas, kad lietuvių kalba jam nėra gimtoji ir jis bijo suklysti. Po trumpo pasitarimo su advokatu politikas pareiškė, kad visas procesas „vyksta pagal užsakymą“.

„Matau, kad šis procesas vyksta pagal užsakymą, bet koks prašymas atmestas, nereaguoja į mūsų teisę ir galimybę pasiruošti duoti parodymus“, - po pokalbio su advokatu prabilo V.Uspaskichas.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas V.Gapšys, Seimo narė V.Vonžutaitė Vilniaus apygardos teisme teisiami dėl to, kad eidami vadovaujančias pareigas Darbo partijoje nuo 2004 iki 2006 metų Vilniuje organizavo apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė Marina Liutkevičienė.

V.Gapšys ir M.Liutkevičienė teigė neatsisakantys duoti parodymų ir juos ketina pateikti posėdyje antradienį. Teismas nurodė suteiksiantis tokią galimybę.

V.Uspaskichas žurnalistams sakė taip pat prašysiąs galimybės duoti parodymus.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine.

Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metų balandžio 14 dieną ir nuo to laiko nagrinėjama su didelėmis pertraukomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

specai

specai portretas
chebryte nori kaip nors issukt uodega

apsakymas

apsakymas portretas
tai cia teismas kaip matau nesusigaudo.jeigu jie nemato tikroves

Sima

Sima portretas
Pasitiki ar nepasitiki,bet šios,o ne kitos sudėties teismas priims sprendimą. Nekalba,nes neturi ką pasakyti??? Teismo posėsžiuose pasakyta viskas???? Nemanau,kad šioje byloje nieko nevyko ar neįvyko???? Uspaschi gerbčiau,jeigu jis kaip verslininkas pirmas būtų darbuotojams mokėjęs atlyginimus ne vokeliuose,o oficialiuose algų-atlyginimų lapuose.... O tai ką jis darė kaip darbdavys manau yra NEŠVARU,NEGARBINGA,turbūt ir NUSIKALSTAMA VEIKA....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių