Žiauraus elgesio su gyvūnu atvejis: negydomas šuo buvo pasmerktas kančioms

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, Šiaulių apygardos priežiūros skyrius, šią savaitę gavo pranešimą, kad Naujojoje Akmenėje piliečiai laiko šunį, kuris yra išsekęs ir galimai yra marinamas badu. Atvykus į vietą, inspektoriai buvo išprašyti iš patalpų, todėl buvo iškviestas policijos ekipažas. Su pareigūnų pagalba inspektoriai pateko į patalpas ir apžiūrėjo gyvūną, kuris buvo apatiškas, akivaizdžiai sergantis, tačiau veterinarinė pagalba jam nebuvo teikiama.

Patikrintas gyvūnas buvo neregistruotas ir neženklintas. Jo silpną būklę rodė išsikišę šonkauliai, juosmens slanksteliai, dubens kaulai, nebuvo matyti beveik jokio riebalinio sluoksnio, sunykę raumenys. Šuo buvo vangus, sunkiai judėjo. 

Bendradarbiaujant su Akmenės savivaldybės specialistais, šuo buvo išvežtas į Šiaulių veterinarijos gydyklą. Veterinarijos gydytojai nustatė diagnozę – užsitęsęs gimdos uždegimas su išsivysčiusiomis gretutinėmis komplikacijomis.  

Gydytojų teigimu, gyvūnas sirgo jau ilgą laiką, jei veterinarinė pagalba būtų buvusi suteikta anksčiau, tokių komplikacijų būtų išvengta ir šuo būtų galėjęs gyventi pilnavertį gyvenimą. Veterinarijos gydytojų išraše teigiama, jog aptikto gyvūno būklė buvo labai bloga – kritinė. Gyvūnas buvo per daug nusilpęs, todėl operacija kontraindikuotina – pritaikyti gydymo jam jau nebuvo galimybių. Kraujo tyrimo rezultatai taip pat kritiniai – mažakraujystė, geležies trūkumas, mažas cukraus kiekis kraujyje, limfocitinė leukocitozė ir t. t. Atsižvelgiant į tai, veterinarijos gydytojai priėmė sprendimą gyvūną užmigdyti, siekiant sutrumpinti gyvūno kančias.  

Pradėtas administracinio nusižengimo tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Gyvūno savininkui gresia bauda ir draudimas laikyti gyvūnus augintinius dvejus metus. 

VMVT primena, kad veterinarinės pagalbos nesuteikimas, kai gyvūnams tokia pagalba būtina yra priskiriama žiauriam elgesiui su gyvūnais ar jų kankinimui. Jei gyvūnas susirgo, reikia kreiptis į veterinarijos gydytojus dėl veterinarinės pagalbos suteikimo ir vadovautis jų nurodymais. Jei tokios galimybės pagelbėti gyvūnui nebeturite, privalote perduoti gyvūną kitam savininkui ar globėjui, kuris galės gyvūnui suteikti pagalbą arba sprendimo ieškoti tariantis su veterinarijos gydytojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasipiktines

Pasipiktines portretas
Čia ne baudą skirti o sodinti už grotų reikia.

Budelis

Budelis portretas
Sodinti šeimininkus į cypę vienareikšmiai.

Jacka

Jacka portretas
Dabar pas šundaktarius tokie tarifai,kad pigiau šunis gydyti Santariškėse.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių