Žiaurus 15-metės nužudymas Šiauliuose: nuteisti jaunuoliai prašo švelnesnių bausmių

Už itin žiaurų 15-metės paauglės Šiauliuose nužudymą nuteisti jaunuoliai apskundė teismo nuosprendį ir Apeliacinio teismo prašo paskirti jiems švelnesnes bausmes.

Kalėti aštuonerius metus nuteista nepilnametė I. Z. prašo sušvelninti paskirtą bausmę ir atmesti civilinius ieškinius. Lietuvoje nepilnamečiams teismas gali skirti ne ilgesnę nei aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę. Šiaulių apygardos prokuratūra nepilnametei prašo skirti maksimalią bausmę – laisvės atėmimą dešimčiai metų.

Pagal Šiaulių apygardos teismo nuosprendį 23 metų Edvinas Braziulis turi kalėti 16 metų, o Osvaldas Žvirgždas – 15 metų. Prokuratūra šį nuosprendį apskundė ir vaikinus prašo įkalinti 20-čiai metų.

Kaip BNS sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas, Osvaldas Žvirgždas prašo sumažinti jam paskirtą bausmę ir sumažinti civilinių ieškinių dydžius.

Tuo metu griežčiausia bausme nubaustas E. Braziulis prašo sušvelninti bausmę arba jį išteisinti.

Lapkričio 8 dieną Šiaulių apygardos teismo paskelbtą nuosprendį apskundė minėti trys nuteistieji ir prokuratūra.

Ji mano, kad pirmos instancijos teismas nuteistiesiems nepagrįstai paskyrė per švelnias bausmes, mažesnes už Baudžiamajame kodekse numatytas maksimalias.

Tuo metu teismo nuomone nuosprendžiu paskirtos laisvės atėmimo bausmės pasieks savo tikslą.

O. Žvirgždo brolis Edvinas Žvirgždas, kuris buvo kaltintas nepranešimu apie nusikaltimą, išteisintas. Už nepranešimą apie nusikaltimą neatsako tą nusikaltimą padariusio asmens artimieji giminaičiai ir šeimos nariai.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikiusi prokurorė Jūratė Tamašauskienė apeliaciniu skundu prašo E. Žvirgždą pripažinti kaltu dėl nusikaltimo slėpimo ir už tai skirti devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams.

Apeliaciniame skunde prokurorė nurodo, kad 2022 metų liepos 4-osios vakarą nuteistieji pasikvietė pažįstamą paauglę atvykti į Žvirgždų butą, kuriame ją mirtinai sužalojo. Jaunuoliai nusikaltimą bandė nuslėpti, išnešdami nužudytosios kūną ir padėdami jį prie konteinerių.

Pasak prokurorės, išteisintas E. Žvirgždas turi būti pripažintas kaltu, nes slėpė itin žiauriai nužudyto žmogaus kūną veikdamas sąmoningai, nežinodamas apie tai, jog nusikaltimo padaryme dalyvavo ir jo brolis O. Žvirgždas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisve

Laisve portretas
Laisvej dar kas nors gali ir galvas jiem nukapot, tegu dziaugiasi, kad ramiai papoilsiaus kelis metelius uz grotu

elena

elena portretas
gaila kad pas mus panaikinta mirties bausme jie sito nusipelne o dabar zmogzudziai dar gyvens is mokesciu moketoju pinigu

Tautos balsas

Tautos balsas portretas
Kastruoti galvijus ir uzdaryti iki gyvos galvos. Tokiems siukslems nera atleidimo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių