Žiniasklaida: „MG grupei“ priklausanti kompanija bendradarbiavo su nusikaltusiu Moldovos oligarchu

„MG grupė“ galimai vykdo veiklą su Moldovoje nuo savo šalies teisėsaugos besislapstančiu politiku ir oligarchu Vladimiru Plahotniucu, praneša tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Pasak žurnalistikos centro, dalis „MG Grupei“ priklausančios kompanijos „Mediafon“ pelno nueina būtent oligarchui.

Kaip rašoma tyrime, atliktame kartu su žurnalistikos centru „RISE Moldova“, Moldovoje bendrovė „Mediafon“, veikianti jau dešimt metų, ji šalyje įsikūrė laimėjus numerio perkėlimo sistemos administravimo konkursą 2012 m. Rašoma, kad šia paslauga pasinaudojo daugiau nei 0,5 mln. asmenų, bet didelė dalis iš to gauto pelno nukeliavo per aplinkines įmones registruotas Kipre, Britų Mergelių salose ir Honkonge, kol galiausiai teko Dubajuje registruotai įmonei „Vanguard International Ltd“.

V. Plahotniucas yra pripažinęs, kad ši įmonė priklauso būtent jam.

„Mediafon“ kategoriškai neigia verslo santykius su V. Plahotniuncu ar su juo susijusiomis įmonėmis. Paties oligarcho advokatas informavo „Siena“, kad verslininkas situacijos nekomentuos.

Taip pat „Mediafon“ neatsakė į didžiąją dalį „Sienos“ pateiktų klausimų.

„Mediafon“ kontrolinis akcijų paketas priklauso D. Mockaus valdomo koncerno įmonei „MG Media“, smulkesni akcininkai – „Mediafon“ vadovai.

Anot „Sienos“, „MG Media“ valdoma per bendrovę „MG Investment“, kurią šiuo metu 100 proc. kontroliuoja Darius Mockus. Nedideliu „MG Investment“ akcijų paketu iki 2018 metų disponavo ir buvęs koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, šiuo metu atliekantis laisvės atėmimo bausmę vadinamojoje „MG Baltic“ korupcijos byloje.

Kaip pateikia žurnalistikos centras, V. Plahotniucas ilgus metus buvo laikomas viena galingiausių figūrų Moldovos politikoje. Oligarchas 2010 m. buvo išrinktas į parlamentą, bet ir tapo jo vicepirmininku. 2012 metais jis taip pat tapo Moldovos Demokratų partijos pirmininko pavaduotoju, o ketveriais metais vėliau – jos pirmininku.

Oligarcho karjerą sužlugdė skandalas dėl maždaug milijardo dolerių, pasisavintų iš kelių Moldovos bankų. Dėl šio incidento ir dėl jo vykstančio tyrimo Oligarchas pabėgo iš šalies, paskelbta jo tarptautinė paieška.

Tiksli oligarcho buvimo vieta šiuo metu nėra žinoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekaltas

Nekaltas portretas
Gi, jokie ten nuskilatelai, jokie ten kysiai, sventi vargseliai, bando zmoniems padet... Absurdas kaip dar ju kontora egzistuoja, o buhalteres su vadovais neuzdaryti uz grotu, ai lietuva...

Jonas

Jonas portretas
Tokia ta mūsų vertelgų moralė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių