Dainų šventės dalyvių maitinimas kainuos per 1,1 mln. eurų

Šimtmečio Dainų šventės dalyviams maistą tieks 24 skirtingos įmonės, jų paslaugos kainuos per 1,1 mln. eurų, antradienį pranešė šventę organizuojantis Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Pasak organizatorių, didelis maisto tiekėjų skaičius sumažins galimų vėlavimų ir kitų nesklandumų tikimybę.

„Tarp viešuosius pirkimus laimėjusių įmonių yra nemažai mums žinomų, dalyvius ne kartą šventėse maitinusių ir puikių atsiliepimų sulaukusių tiekėjų. Tačiau yra ir tokių, kurių darbą seksime labai atidžiai. Bet kuriuo atveju visiems tiekėjams taikysime griežčiausius reikalavimus ir reaguosime į bet kokius dalyvių nusiskundimus. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) stebės ne tik tiekėjų darbą šventėje, bet ir virtuvėse“, – pranešime cituojama vyriausioji Dainų šventės koordinatorė, Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Inga Kriščiūnienė.

Dauguma mokyklose nakvosiančių šventės dalyvių ten pat gaus ir pusryčius bei dalį vakarienių. Pietumis ir vakarienėmis bus maitinama repeticijų vietose.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro teigimu, atsižvelgta į augantį vegetarišką ir veganišką mitybą besirenkančių žmonių skaičių – jiems bus tiekiamas atitinkamas maistas. Stiprių alergijų turinčiųjų organizatoriai prašo savo maistu pasirūpinti savarankiškai.

Anot I. Kriščiūnienės, Dainų šventės dalyvių maitinimu pradėta rūpintis prieš metus, tačiau dėl poreikio rinktis mažiausią kainą siūlančius tiekėjus gali nukentėti maisto kokybė.

„Kadangi administruojame valstybės pinigus, turime rinktis ekonomiškai naudingiausius pasiūlymus – kitaip tariant, tuos tiekėjus, kurie maitinimą pasiūlo už mažiausią kainą. Deja, kartais tai reiškia, kad nukenčia kokybė“, – sakė Dainų šventė koordinatorė.

Meniu sudarymu rūpinosi maisto srities ir visuomenės sveikatos specialistų komanda „Tikra mityba“, bendradarbiaudama su Lietuvos nacionaliniu kultūros centru, Sveikatos apsaugos ministerija ir VMVT.

Šimtmetį mininti Lietuvos dainų šventė prasidės birželio 29-ąją Dainų diena Kauno Dainų slėnyje, o baigsis liepos 6-ąją Dainų diena Vilniaus Vingio parke.

Organizatorių skaičiavimu, šiemet Dainų šventėje dalyvauja 37 tūkst. atlikėjų, kurie šoks, dainuos ir gros 14-oje renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turbut

turbut portretas
kubilo sunelis laimes...

Purmaliai

Purmaliai portretas
Laimės artimai su raudonkoncervais artima aplinka.Kaip buvo NATO susirinkimas Vilniuje koncervu sėbrai laimėjo.

taigis

taigis portretas
O pvz koks Tapinas negalėtų organizuoti paramą šventės dalyvių maitinimui, tuo pačiu išaiškėtų tikrasis patriotizmas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių