Didžiausias pasaulyje fotografijos konkursas kviečia teikti darbus

  • Teksto dydis:

Didžiausias pasaulyje fotografijos konkursas – „Pasauliniai „Sony“ fotografijos apdovanojimai“ – šiandien pradeda konkursinių darbų priėmimą į jau dešimtą kartą skelbiamą konkursą.

„Pasauliniai „Sony“ fotografijos apdovanojimai“ pritraukia ne tik kylančius talentus, bet ir gerai žinomus menininkus. Kasmet vykstantis renginys pasaulio bendruomenei pristato geriausias nuotraukas iš viso pasaulio, kurios buvo padarytos per paskutiniuosius 12 mėnesių. 2017 m. konkurso kategorijose atsirado naujų tematinių sričių, kurios leis fotografams dar labiau išlaisvinti savo kūrybiškumą.

Konkurse gali dalyvauti tiek profesionalai, tiek fotografijos meno entuziastai, o jo apdovanojimai turi svarų balsą fotografijos pasaulyje ir gali suvaidinti lemtingą vaidmenį konkurso atskirų kategorijų nugalėtojų bei į finalą patekusių fotografų karjeroje. Fotografai kviečiami varžytis keturiose konkursinėse kategorijose: profesionalų, atviroje, jaunimo ir studentų. Be minėtų keturių konkursinių kategorijų, bus išrinktas ir geriausias Lietuvos fotografas, kuriam atiteks nacionalinis Lietuvos apdovanojimas. Darbai, kurie varžysis dėl Lietuvos nacionalinio apdovanojimo, bus atrinkti iš Lietuvos fotografų nuotraukų, pateiktų atviroje konkursinėje kategorijoje.

Šio prizo laimėtojais yra tape jauni ir perspektyvūs fotografai – Berta Tilmantaitė, Darius Jakubauskas. 2015 m. konkurso komisija Lietuvos fotografei Dovilei Dagienei skyrė antrąją vietą profesionalų kategorijoje „Gyvenimo būdo” tematinėje srityje. Į konkurso finalą yra patekęs Lietuvoje ir pasaulyje žinomas fotografas Karolis Janulis bei muzikantas ir visuomenės veikėjas Andrius Mamontovas. Dalyvavimas „Pasauliniuose „Sony“ fotografijos apdovanojimuose“ yra nemokamas, o nuotraukas konkursui galima pateikti Pasaulinės fotografijos organizacijos interneto svetainėje www.worgpohoto.org.

Profesionalios fotografijos kategorijoje dalyviai bus vertinami pagal pateiktų darbų seriją. Šioje kategorijoje temos skirstomos į meninės tematikos fotografijas – „Architektūra“, „Konceptuali fotografija“, „Žemiškas gyvenimas“, „Portretas“, „Natiurmortas“, ir į dokumentines fotografijas – „Dabartiniai įvykiai ir naujienos“, „Šiuolaikinės problemos“, „Kasdienybė“ „Sportas“. Atviroje kategorijoje vertinamos pavienės nuotraukos, priskirtos vienai iš temų, apimančių architektūrą, kultūrą, patobulintas nuotraukas, judėjimą, gamtą, laukinę florą ir fauną, portretus, natiurmortus, gatvės nuotraukas, keliones. Jaunimo kategorija skirtas 12–19 metų amžiaus fotografams, kurioje vertinamos pavienės nuotraukos, remiantis jos estetiniu grožiu. Studentų fotografijos konkursinė kategorija skirta fotografijos studentams, kurių pavieniai darbai „prisiminimų“ tema vertinami pavienė temos nuotrauka. Daugiau apie 2017 m konkursines kategorijas galite sužinoti apsilankę oficialioje Pasaulinės fotografijos organizacijos svetainėje: https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards.

„Pasaulinių „Sony“ fotografijos apdovanojimų“ konkurso nauda jį laimėjusiems fotografams – didžiulė. Be pasaulinės žiniasklaidos dėmesio ir didesnio pripažinimo, profesionalios fotografijos kategorijos ir atviros kategorijos nugalėtojai yra apdovanojami piniginiais prizais, atskirų kategorijų nugalėtojai – naujausia „Sony“ skaitmenine fotografavimo įranga. Nugalėtojų ir finalininkų nuotraukos yra eksponuojamos „Pasaulinių „Sony“ fotografijos apdovanojimų“ parodoje Londone bei yra įtraukiami į specialiai šiam įvykiui leidžiamą knygą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių