A. Gotesmanas apie T. Dobrovolskį: muzikos pasauliui jis buvo puošmena

  • Teksto dydis:

Penktadienį visuomenė atsisveikino su tragiškai žuvusiu kompozitoriumi Tomu Dobrovolskiu. Pasak perkusininko Arkadijaus Gotesmano, būgnininkų ir perkusininkų bendruomenė prarado jai labai svarbų ir reikalingą žmogų, o visam lietuviškos muzikos pasauliui T. Dobrovolskis buvęs tikra puošmena.

„Man tiesiog labai gaila, kad mes tarp Lietuvos būgnininkų praradome labai mums reikalingą ir svarbų žmogų. [...] Pasakysiu vienu žodžiu – jis buvo puošmena. Viskas, ką jis darė, jo sugalvotas, išrastas instrumentas iš tikrųjų buvo puošmena pirmiausia mums visiems“, – sako A. Gotesmanas.

Ketverius metus su kompozitoriumi grupėje „NNB“ kūrusi dainininkė Neda Malūnevičiūte teigia, kad grupė buvo kaip šeima. „Mes visur važinėdavome kartu, gimtadienius švęsdavome. Per tuos ketverius metus, kiek gyvavome, apkeliavome visą buvusią Tarybų Sąjungą, o mūsų muzika netilpo į jokius rėmus. [...] Tai buvo mano labai turiningi ketveri metai su Tomu“, – pasakoja N. Malūnevičiūtė.

Prisiminimais apie kompozitorių A. Gotesmanas ir N. Malūnevičiūtė dalinosi LRT Radijo laidoje „Muzikinis vidudienis“. Laidoje skamba T. Dobrovolskio kurta ir atliekama muzika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IR VEL TAS PATS

IR VEL TAS PATS portretas
Didziule uzuojauta visiems artimiesiems.....sunku net zodziais pasakyti!?Skaudu,nes ir paciam asaros krenta.Kartais pagalvoji,gal kai kada Dievas noriai pasiima pacius geriausius pas save!?Sunku viska suprasti,kodel butent taip,o ne kitaip,kodel ne pirmi blogi zmones palieka sy pasauly,o tie kurie yra gyvenimo spindulys-sviesa,visiems zmonems ir kas aplink nesantis gery,supratima,meile,gyvenimo kelia ir visa kas malonu ir gera,kas padeda gyventi ir judeti pirmyn....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių