Įdomus autorius, įdomi knyga

Įdomus autorius, įdomi knyga

Publicistas, įžymus išeivijos veikėjas, antikomunistas, paskaitininkas ir dainininkas Vilius Bražėnas išleido knygą „Po dvylika vėliavų. Tarp tironijos ir laisvės“, kurią gruodžio 8 d. 17.30 val. autorius pristatys klaipėdiečiams Ievos Simonaitytės bibliotekos skaitykloje.

Įžangoje autorius rašo: „Jaučiu, kad išleidęs knygą gal ir pats sau priekaištausiu, jog nepakankamai išryškindavau savo jauseną, kai atsitrenkdavau į istorijos keliastulpius“.

Sudėtingą ir įdomų gyvenimo kelią teko nueiti V.Bražėnui. Po Sedos kautynių su sovietų tankais, jo paties žodžiais, „iš Lietuvos pasitraukęs atbulas, atsišaudydamas“, emigracijoje jis atsidavė kovai su komunizmu – rašydamas straipsnius, su paskaitomis keliaudamas po visą Ameriką, ne tik lietuvių, bet ir amerikiečių bendruomenes. O kur dar dainavimas koncertuose ir netgi operoje, žadinant Tėvynės meilę...

„Po dvylika vėliavų. Tarp tironijos ir laisvės“ nėra vientisa prisiminimų knyga, kurioje autorius nuosekliai dėstytų autobiografinius faktus. Ją sudaro trys dalys: gyvenimas prieškario Lietuvoje, svečiose šalyse ir vėl sugrįžus gimtinėn.

Visus, kurie neabejingi opioms praeities ir dabarties Lietuvos laisvės problemoms, kurie nori paklausyti puikaus oratoriaus, ketvirtadienį maloniai kviečiame į Ievos Simonaitytės bibliotekos skaityklą susitikti su įdomiu žmogumi Viliumi Bražėnu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių