Japonijoje pristatyta nauja H. Murakami knyga

  • Teksto dydis:

Japonijos knygynuose penktadienį pasirodė kultinio rašytojo Haruki Murakami (Harukio Murakamio) pirmasis apsakymų rinkinys per pastaruosius devyneris metus, kuriame yra vienas naujas kūrinys.

Japonijos knygynuose penktadienį pasirodė kultinio rašytojo Haruki Murakami (Harukio Murakamio) pirmasis apsakymų rinkinys per pastaruosius devyneris metus, kuriame yra vienas naujas kūrinys. Kai kurie jaudulio apimti gerbėjai laukė eilėse, kol vidurnaktį knyga bus pristatyta.

Maždaug 70 gerbėjų padėjo skaičiuoti laiką knygyne „Kinokuniya“ Tokijo pramogų ir parduotuvių rajone, kur laikrodžio rodyklei artėjant prie vidurnakčio, sproginėjo pirotechnikos priemonės.

Apsakymų rinkinyje „Vyrai be moterų“ (Onna no Inai Otokotachi) yra penki apsakymai, kurie jau buvo anksčiau pasirodę žurnaluose, ir vienas naujas kūrinys.

„Murakami neabejotinai labiausiai garsėja savo romanais, bet apsakymų skaitymas yra kitoks malonumas, –  įsigijęs naująją knygą sakė tinklapių dizaineris Yoichi Shindo (Joičis Šindas). – Ilgai laukiau, kol galėsiu tai skaityti".

Knygos leidėjai jau padidino pirmąją siuntą nuo 200 tūkst. egzempliorių iki 300 tūkst. egzempliorių, nes išankstinių užsakymų buvo daugiau nei tikėtasi, pranešė šalies žiniasklaida.

„Taip reta matyti tiek daug žmonių, susirinkusių dėl vieno rašytojo, – sakė pirkėjas, Yuka Sugimoto (Juka Sugimotas). – Laukiau, kol galėsiu tai išvysti. Truputį primena šventę“.

Pirmajame nuo 2005 metų rinkinyje yra 24 puslapių apysaka „Vairuok mano automobilį: vyrai be moterų“, papiktinusi vieno Japonijos miestelio gyventojus, dėl netinkamai pristatyto jų elgesio. Autorius rašė, kad pastarieji nuolat mėto cigarečių nuorūkas pro savo automobilių langus.

H. Murakami vėliau sakė, kad gailisi taip pavaizdavęs šį miestelį ir žadėjo pakeisti jo pavadinimą apysakoje, kai ji bus išleista kaip knyga.

65 metų H. Murakami, kurio kūriniai, dažnai siurrealistiniai, yra išversti į maždaug 40 kalbų, dažnai minimas kaip būsimas Nobelio literatūros premijos laureatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių