Klaipėdiečiai šokio profesionalai susibūrė į Šokio galeriją

Klaipėdos menininkų grupė „Žuvies akis“ ir jos šokio teatras „PADI DAPI fish“ išsikraustė iš „Memelio miesto“ arčiau uostamiesčio centro ir ten šeštadienį atidarys Šokio galeriją.

Kaip pasakojo choreografė ir teatro „PADI DAPI fish“ direktorė Agnija Šeiko, ten bus kuriami ir rodomi šokio spektakliai, bus atnaujintas kas mėnesį publikai rengtas šokėjų Žuvadienis, vyks edukaciniai renginiai.

Prie „Žuvies akies“ prisijungė ir Beata Molytė su savo flamenko studija, Aušra Krasauskaitė su vaikų baleto studija. Ten Laura Geraščenko tęs vaikų meninės studijos „Žuveliukas“ veiklą, Inga Kuznecova toliau ves šiuolaikinio šokio užsiėmimus.

„Belaukdami Klaipėdos kultūros fabriko atidarymo, kadangi vis dar neaišku, kas ir kaip ten bus, išsinuomojome ir įsirengėme salę, nes mums gi reikia repetuoti, kurti spektaklius ir juos rodyti publikai. Sujungėme pajėgas, kad išsilaikytumėme“, – aiškino A.Šeiko, Lietuvos Auksinio scenos kryžiaus ir Klaipėdos „Padėkos kaukės“ savininkė, choreografė ir šokėja, šokio pedagogė, dabar dar ir vadovaujanti šiemet menininkų grupės „Žuvies akis“ įkurtam šokio teatrui.

Rugsėjo 14-ąją 12 val. naujojoje Šokio galerijoje (Herkaus Manto g. 31A, III a.) naujakuriai rengia „Šokio pusryčius“, į kuriuos kviečia visus besidominčius choreografijos menu. Tai galimybė susitikti su Klaipėdos šokio profesionalais, kurie ten darbuosis. Bus pristatyti įvairūs šokio stiliai, rodomos ištraukos iš spektaklių, susirinkusiųjų lauks ir rytinis šampanas su užkandžiais. Įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių