Lietuvos bibliotekas sujungusi „Vasara su knyga“ kviečia į išlydėtuves

  • Teksto dydis:

Lietuvos viešosios bibliotekos kviečia susitikti įspūdingose „Vasaros su knyga“ išlydėtuvėse rugsėjo 8 d. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje.

Atvykus į skaitymo festivalį „Aš žinau, ką tu skaitei aną vasarą“ bus galima užsukti į keturias skirtingas erdves: Literatūrinę vaistinę, Išmaniojo skaitymo erdvę, Knygos sceną bei Susitikimų gatvę. Čia vyks kultūriniai renginiai, susitikimai su autoriais ir kūrėjais, taip pat bus galima susirasti literatūrinį receptą nuo įvairių ligų, sužinoti apie naująsias skaitymo technologijas, o jaukią renginio atmosferą kurs čia pat atliekamos muzikos skambesys.

Konkurso #vasarasuknyga finalas

Rugsėjo 8 d. bus apdovanoti visą vasarą vykusio kūrybinio konkurso #vasarasuknyga nugalėtojai.

Ilgai dirbusi konkurso komisija iš daugiau nei tūkstančio dalyvių pirmos vietos nugalėtoja išrinko Agnę Žaromskytę,  antros – Gertrūdą Valaškevičiūtę, o trečios – Kamilę Drutytę. Joms atiteks vertingi prizai: pirmos vietos prizininkė gaus „Nikon Coolpix AW130“ fotoaparatą, antrosios vietos nugalėtoja rankose laikys „Samsung Tablet Galaxy SM-T561 9.6“ planšetinį kompiuterį, o trečią vietą iškovojusi bus apdovanota atmintuku „SanDisk Cruzer Ultra 64GB“.

Taip pat bus įteikti 5 paskatinamieji prizai, kuriuos įsteigė apskričių viešosios bibliotekos.

Užkariavo Lietuvos bibliotekas

Šią vasarą Lietuvos viešosios bibliotekos kvietė į daugiau nei 1300 skaitymo skatinimo akcijos „Vasara su knyga“ renginių. Ir maži, ir dideli dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, žaidimų popietėse, netradiciniuose skaitymuose, knygų mugėse, edukaciniuose užsiėmimuose ir daugelyje kitų įdomių veiklų.

Startavę birželio 1 d., „Vasaros su knyga“ renginiai kvietė visą Lietuvą įjungti atostogas su knyga ir kartu skaityti geriausią praėjusią metų knygą jaunimui – R. Unos „Atjunk“. Teletiltą, sujungusį visas šalies viešąsias bibliotekas, stebėjo per 8 tūkst. į renginį atvykusių ir virtualių žiūrovų. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių