R. Bruder: atsidūrusi duobėse sakydavau sau – turiu tai padaryti, juk aš esu metų kaunietė!

Kauno metų pabaigos apžvalga: planai, kurių nepavyko įgyvendinti ir nauji užmojai versti kalnus, netikėti ekspromtai ir priminimas apie žmogiškumą. „Kauno diena“ pakalbino įvairių sričių atstovus.

„Intensyvūs, tačiau nepasakyčiau, kad sunkūs. Žinoma, nebuvo ir labai lengvi, – į klausimą, kokie buvo besibaigiantys metai, Rebeka Bruder pirmiausia atsakė kaip Lietuvos dailininkų sąjungos vadovė, o tik vėliau – kaip pašėlusi menininkė. – Stojusi prie drobės, rinkčiausi paletę su vaivorykštės spalvomis. Jos tiksliausiai nupasakotų 2023-iuosius.“

Daugiausia jėgų esą pareikalavo darbas Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Kauno skyriuje, kuris praėjusiais metais pakeitė savo lokaciją ir iš Kauno senamiesčio persikėlė į „Drobės fabriko“ erdves Šančiuose. Per pastaruosius metus čia savo darbus eksponavo, ko gero, visi skyriaus nariai. Organizuoti parodas, anot R. Bruder, nemenkas iššūkis. LDS Kauno skyrius – ne pelno siekianti organizacija, todėl finansų stygius juntamas nuolat. Teko pasitelkti kūrybiškumą ir suktis iš situacijų.

Stojusi prie drobės, rinkčiausi paletę su vaivorykštės spalvomis. Jos tiksliausiai nupasakotų 2023-iuosius.

 

„Tai vargina. Būna, krenti į duobę, bet padarai kažką, pamatai rezultatą, sulaukusį atgarsio, pasikrauni ir eini toliau, – R. Bruder atviravo, kad sunkiais momentais padėjo nepalūžti ir atsakomybė prieš kitus, ir pavasarį pelnytas „Metų kaunietės“ titulas. – Malonus įvertinimas ir tuo pačiu įpareigojimas. Atsidūrusi duobėse sakydavau sau: turiu tai padaryti, juk aš esu metų kaunietė, o Kaunas – mano mylimiausias miestas.“

Su tokiu pačiu nusiteikimu R. Bruder žadėjo eiti ir į 2024-uosius, kurie jau paženklinti naujais planais ir iššūkiais. Tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime. Norėjusi sužinoti, kaip elektrikai atlieka įvairius elektros montavimo darbus, o mechanikai tvarko mašinas, Rebeka šių troškimų nepamiršo. Paprasčiausiai jiems pristigo laiko, užtai atsirado naujų netikėtų patirčių.

„Šiuos metus pasiaukojančiai dedikavau darbui. Vienintelis dalykas – tai pradėjau mokytis arabų kalbos. Pamokoms su korepetirote laiko neturiu, mokausi pati ir galiu pasakyti, kad visai sėkmingai. Prieš kelias savaites viešėdama Egipte supratau daugumą užrašų. Labai geras jausmas“, – artėjant metų sandūrai LDS Kauno skyriaus vadovė, „Metų kaunietė“ R. Bruder miestiečiams linkėjo patirti kuo daugiau panašių džiaugsmų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arab

Arab portretas
Yra "Italki", galite Zoomu jungtis su arabakalbiais ir tada tikrai įsitikinsite, ką mokat. Tik už užsisakytą pokalbį turėsite sumokėti.

O

O portretas
kas antakius dailininkei piešė?

viktorija

viktorija portretas
Esu panele is Kauno rajono, kaip patekti i konkursa, kas sponsorius?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių