Stasio Eidrigevičiaus menų centras bus atidarytas pavasarį

  • Teksto dydis:

Baigus vidaus įrangos darbus Panevėžyje pavasarį bus atidarytas Stasio Eidrigevičiaus menų centras, antradienį pranešė Panevėžio savivaldybė.

Šiuo metu centre vyksta vidaus įrangos, baldų, ekspozicijos detalių montavimo, įrengimo ir kiti darbai.

„Mūsų siekiamybė – kad pasaulinio lygio, solidus, modernus „Stasys Museum“ taptų miesto simboliu, kuriame lankytųsi ne tik šalies gyventojai, bet ir iš užsienio atvykę svečiai, jau greitai virs realybe. Panevėžyje įsikūrę stiprias tradicijas turinčios kultūros institucijos, tad net neabejoju, kad muziejus dar labiau sustiprins šį kultūrinį vyksmą“, – sako Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Kaip skelbiama, Stasio Eidrigevičiaus kūryba atsiskleidžia visame objekte. Pastato erdvinis vaizdas yra menininko išreikštas trijų žodžių raktas: paprastumas, logika ir fantazija. Remiantis šiomis dedamosiomis sukurtas tiek muziejaus eksterjeras, tiek interjeras.

Mūsų siekiamybė – kad pasaulinio lygio, solidus, modernus „Stasys Museum“ taptų miesto simboliu.

„Stasys Museum“ vidaus erdvės buvo planuojamos sekant pasaulinių multifunkcinių menų centrų tendencijas, suformuota ne tik patalpų įvairovė, bet ir galimybė jas transformuoti. Daugiau nei 3700 kv. metrų ploto pastate bus eksponuojama ne tik menininko, kūrėjo Stasio Eidrigevičiaus dovanota miestui kūrinių kolekcija, bet ir kita modernioji ir šiuolaikinė Lietuvos bei užsienio menininkų kūryba.

Anot savivaldybės, pastatą sudaro keturi antžeminiai ir vienas rūsio aukštas, kuriame įrengtas vestibiulis, moderni meno kūrinių saugykla, įvairios ūkinės paskirties zonos, automobilių stovėjimo aikštelė.

Pirmajame aukšte lankytojus pasitiks atvira erdvė su informacijos centro, meno knygyno zonomis. Antrasis pastato aukštas skirtas transformuojamai erdvei, kuri, esant poreikiui bus pritaikoma įvairiems renginiams, edukacijoms, konferencijoms. Šalia patalpose su antresoliniu aukštu įsikurs centro administracija.

Trečiasis pastato aukštas – nuolatinė Stasio Eidrigevičiaus kūrinių ekspozicijos vieta. Ketvirtojo aukšto ekspozicijų salėje bus eksponuojamos įvairių meno krypčių keičiamos parodos.

Kaip skelbiama, nuo menų centro stogo atsiveria miesto panorama iš 30 metrų aukščio, čia sudaryta galimybė rengti sezonines ekspozicijas bei kamerinius renginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių