Namų atnaujinimas neišlaidaujant – misija įmanoma

  • Teksto dydis:

Statistiniai duomenys rodo, kad darbingo amžiaus žmonės kasdien namuose praleidžia apie 11 valandų. Todėl natūralu, kad savo namuose norime sukurti jaukią atmosferą bei dažnai pagalvojame apie namų atnaujinimą arba tam tikrus interjero pakeitimus.

Namų atnaujinimas dažnam gali pasirodyti kaip iššūkis, reikalaujantis ne tik didelių pastangų, bet ir išlaidų. Interjero dizainerė Aušra Degėsytė dalijasi keliomis gudrybėmis, kaip savo namų erdvę pagražinti neatpažįstamai ir be didelių investicijų, o prekybos tinklo „Senukai“ atstovai atskleidžia, kokius sprendimus dažniausiai lietuviai įgyvendina savuose būstuose.

#1. Atnaujinkite sienas

Pasak interjero dizainerės A. Degėsytės, namų sienos yra vienas svarbiausių elementų kuriant interjerą. Todėl, pakeitę jų apdailą, akimirksniu atnaujinsite ir bendrą erdvę.

„Vienas iš efektyviausių būdų, kaip atnaujinti namus, – nudažyti sienas naujomis spalvomis. Jei jūsų namų sienos yra šviesios spalvos, pabandykite jas nudažyti sodresnėmis ir tamsesnėmis spalvomis. Jei jos tamsios, nebijokite jų pakeisti į neutralesnes spalvas. Sienų spalvų pakeitimas efektyviai pakeičia namų aplinką“, – kalba dizainerė.

„Senukų“ ekspertai pastebi, kad klientai, norėdami greitai ir lengvai pakeisti namų sienas, domisi ne tik įprastais dažais, bet ir vis labiau populiarėjančiais skystaisiais tapetais. Juos naudoti nėra sudėtinga: tereikia sumaišyti tapetų medžiagą su vandeniu ir kieta plastikine mentele užtepti masę ant sienų. Skystieji tapetai prisitaiko prie paviršiaus bei paslepia įvairius sienos defektus.

Freepik nuotr. 

#2. Rinkitės kokybę

Interjerus kurianti dizainerė sako, kad norint atnaujinti namus, svarbiausia nusistatyti prioritetus – kokius baldus ar namų vietas norite pakeisti nedelsiant, o kas gali palaukti. Pasak A. Degėsytės, namų interjerui taip pat svarbus daiktų ilgaamžiškumas.

„Vietoje daugelio nekokybiškų baldų ir interjero detalių, siūlyčiau rinktis mažiau, bet kokybiškesnių daiktų, kurie tarnaus ilgiau. Investuoti daugiau siūlyčiau į interjero detales ir baldus, kurių nereikės pakeisti per artimiausius 3–10 metų, pavyzdžiui, į grindų dangą, plyteles, santechniką ar virtuvės baldus“, – sako A. Degėsytė.

Anot jos, kokybiškos interjero detalės ir buitinė technika namams suteikia estetikos ir prabangos pojūtį.

#3. Nepamirškite detalių

Namų interjerą galima atnaujinti panaudojus išskirtinius akcentus, tokius, kurie suteikia unikalumo, atrodo stilingai ir atskleidžia dizaino individualumą.

„Visuomet siūlau, kad interjere dominuotų viena arba dvi labai originalios detalės. Tai gali būti jūsų šeimos nuotrauka ant drobės, įdomesnis toršeras, baldas, kilimai, vazos ar netradiciniai augalai. Jaukumo namų erdvei visada suteikia dekoratyvinės pagalvėlės ir užuolaidos“, – dalijasi patarimais dizainerė.

Tai, kad įsibėgėjus rudeniui lietuviai daug dėmesio skiria namų atnaujinimui bei ieško jaukių interjero detalių, pastebi ir „Senukų“ atstovai. Vienas iš dažniausiai jų lankomų skyrių – tekstilės. Šilti merino vilnos pledai, švelnaus audinio chalatai ar pastelinių spalvų lovos užtiesalai bei dekoratyvinės pagalvėlės – tokių naujų akcentų pirkėjai namams suteikia rudenį. Vis tik atnaujindami namus, žmonės linkę atsižvelgti į kainas – jie dažnai renkasi „žaliomis kainų“ etiketėmis pažymėtas prekes. 

#4. Atnaujinkite baldus

Pasak dizainerės, vintažiniai baldai namams taip pat suteikia savotiško žavesio. Netgi naujausiame ir moderniausiame interjere įkomponuoti seni stalai, krėslai, etažerės ar skrynios atrodys iš tiesų išskirtinai.

„Neskubėkite išmesti senų baldų. Jie gali turėti unikalių dizaino ar rankų darbo elementų, įdomių detalių, kurias nudažius bus it nauji. Jei baldai spėjo pabosti, galite pasitelkti kūrybiškumą ir prikelti juos antram gyvenimui. Restauruokite juos, pakeiskite užvalkalus, nudažykite kita spalva ar atnaujinkite dekupažo technika“, – dalijasi patarimais A. Degėsytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Labas nezinau kazko truksta salono kitaip sudėlioti baldus ir kampe nieko nera
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių