Vonios kambario tendencijos: karaliauja minimalizmas

  • Teksto dydis:

Vonios kambario interjere šiemet vyrauja su funkcionalumu ir tvarumu deranti estetika – minimalizmas, natūralios medžiagos, tvarūs ir technologijas integruojantys sprendimai. Tačiau ne kiekvienuose namuose pavyksta sukurti lyg iš katalogo trauktą vonios kambarį. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį įsirengiant naują vonios kambarį ir atnaujinant seną.

SPA stilistika

„Vonios kambario interjere šiandien vyrauja medis, akmuo ir mikrocementas. Populiarūs žemės tonai, smėlio, molio ir terakotos spalvos, suteikiančios ramybės ir atsipalaidavimo jausmą. Interjeruose karaliauja minimalizmas, švarios linijos, aiškios formos, mažai dekoracijų“, – šiųmetes vonios kambario interjero tendencijas apibendrina interjero dizainerė Greta Bitinaitė.

Pasak jos, populiarumo nepraranda SPA stilistika – medžio tašeliai, akmuo, ramus apšvietimas. Taip siekiama sukurti prabangos ir atsipalaidavimo atmosferą.

Neatsiejama vonios kambario dalimi tampa tvarūs sprendimai ir technologijos, pradedant pažangiais apšvietimo sprendimais, baigiant išmaniaisiais veidrodžiais ir dušų valdymu.

Kokybės svarba

Pagrindinį vaidmenį kuriant interjerą, užtikrinant jo praktiškumą, ilgaamžiškumą ir funkcionalumą, pasak dizainerės, vaidina pasirinktos medžiagos ir apdaila.

„Renkantis medžiagas, derėtų atsižvelgti į spalvų paletę ir tekstūrų derinimą. Taip pat vertėtų rinktis aukštos kokybės medžiagas ir apdailą – tai užtikrina vonios kambario ilgaamžiškumą ir atsparumą drėgmei“, – sako G. Bitinaitė.

Pasak dizainerės, įrengiant vonios kambarį pirmiausia reikėtų sudaryti išsamų planą, apimantį visus sprendimus – nuo santechnikos iki apdailos.

„Tuomet – prioritetai: nusistatykite, kurie punktai jums svarbiausi – kokybiška santechnika, plytelės ar keramika ir sutelkite biudžetą būtent į juos“, – pataria G. Bitinaitė.

Anot jos, svarbu išlaikyti kainos ir kokybės pusiausvyrą: jeigu pasirinkote itin kokybiškus ir brangius santechnikos sprendimus ar prabangų akmenį, baldų dizainui galima skirti mažiau dėmesio.

Prioritetas: interjero dizainerė G. Bitinaitė ragina įsirengiant ar atnaujinant vonios kambarį rinktis tvarius sprendimus ir kokybiškas medžiagas. / G. Bitinaitės asmeninio archyvo nuotr.

Vientisumas ir harmonija

„Derėtų laikytis medžiagų ir tekstūrų nuoseklumo – naudojant vienodas ar panašias medžiagas grindyse, sienose ir baldų fasaduose, galima sukurti vientisą ir harmonizuotą erdvę, kuri atrodys didesnė ir mažiau apkrauta. Vertėtų rinktis tokius baldų ir santechnikos sprendimus, kurie užima mažiau vietos, bet išlieka funkcionalūs“, – sako G. Bitinaitė.

Siekiant išsaugoti erdvę, pasak jos, reikėtų išnaudoti kambario aukštį ir rinktis aukštesnius baldus.

Neatsiejama vonios kambario dalimi tampa tvarūs sprendimai ir technologijos.

„Gelbsti veidrodžiai, kurie optiškai padidina erdvę ir sukuria šviesos pojūtį. Mažiau vietos užima priglaistomi, į paviršius įmontuojami šviestuvai, vonios ir dušo zonoje įrengtos nišos daiktams laikyti. Vertėtų pagalvoti apie pakabinamas spinteles ir praustuvus – tai suteikia papildomos grindų erdvės“, – pastebi interjero dizainerė.

Paprasti būdai atnaujinti

Vonios kambario vaizdą drastiškai pakeisti gali ir maži, didelio biudžeto nereikalaujantys sprendimai. G. Bitinaitė pataria pakeisti aksesuarus ir furnitūrą – naujos rankenos, kabliukai, rankšluosčių laikikliai, lentynos gali pakeisti bendrą vaizdą.

„Naujas veidrodis, ypač su integruotu apšvietimu arba dekoratyviu rėmu, kaip ir stilingas šviestuvas, gali pastebimai pagerinti vonios kambario vaizdą. Modernumo ir švaros pojūtį suteikia ir naujos dušo užuolaidos ar stiklo sienelė. Itin populiarus, tik didelio kruopštumo reikalaujantis būdas atnaujinant vonios kambarį yra sienų arba plytelių perdažymas. Vertėtų rinktis neutralias spalvas“, – pataria G. Bitinaitė.

Ji priduria, kad naują vaizdą vonios kambariui suteikia nauji tekstilės gaminiai, tačiau svarbiausia yra išlaikyti ir užtikrinti tvarkingą aplinką, kad vonios kambarys būtų švarus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių