Dėl E. Mildažytės laidos – šaršalas: į B. Tiškevič skriejo klausimai ir apie seksą

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį portale lrt.lt parodyta Editos Mildažytės laida „Svečiuose pas Editą“, kurioje svečiavosi aktorė ir rašytoja, platformos „Nebegėda“ įkūrėja  Beata Tiškevič, sulaukė nemenko dėmesio. Dalis tautiečių piktinosi, kad kai kurie E. Mildažytės užduoti klausimai buvo netaktiški ir provokuojantys. 

„Kaip tave surado to populiariojo šou, vykusiojo LRT televizijoje, vedėja ar prodiuserė? Aš net neatsimenu, kaip tas šou vadinosi, kur su Sakalausku“, – štai taip skambėjo pirmasis E. Mildažytės klausimas. 

Laidos žiūrovai negailėjo kritikos, kad laidos vedėja nebuvo pasiruošusi laidai, bandė B. Tiškevič išmušti iš vėžių, ją puolė, provokavo. 

„Siaubingas interviu, šaunuolė Beata, kad stengėsi kuo ramiau atsilaikyti prieš tokį nepagrįstą puolimą. Svetimos gėdos jausmas apėmė girdint vedėjos nuolatinį pertraukinėjimą, užduodant klausimą ir net nesistengiant iki galo išklausyti atsakymo, o tik bandant paskubomis primesti savo požiūrį. Toks jausmas, kad vedėja net nepasivargino pasidomėti pašnekove iki interviu. Nejauku, kad tokios laidos pasiekia eterį“, – rašė laidą žiūrėjusi moteris.

„Svetima gėda apima klausant tokio „interviu“. Vedėjai laikas į pensiją. Nuo kai kurių jos klausimų ir minčių buvo šokas... Mintys šokinėja, tonas pakeltas, labai jau „dama“ viską žino“, – teigė kita žiūrovė Elena.

Beata Tiškevič (kairėje) ir Edita Mildažytė. Laidos stop kadras.

Šioje laidoje nebuvo pamiršta ir intymi tema, tad aktorei ir rašytojai skriejo klausimai ir apie seksą.

„O kiek pati kartų per savaitę myliesi vidutiniškai?“ – klausė E. Mildažytė.

Šiek tiek sutrikusi B. Tiškevič teigė, kad čia intymus klausimas, tačiau buvo nutraukta, kad ji kalba apie seksą kasdien.

„Tai kiek kartų myliesi, klausiu tavęs“, – pakartojo laidos vedėja.

„Aš neatsakysiu į šį klausimą. Šiek tiek peržengė ribas“, – trumpai atsakė B. Tiškevič.

LRT atstovai teigė, kad šios laidos turinys kelia klausimų ir jį vertins etikos kontrolierė. 

„Praėjusių metų rudenį startavusi LRT mediatekos laida „Svečiuose pas Editą“ yra mėgstama auditorijos dėl įdomių pašnekovų, kurie atvirai leidžiasi į pokalbius su laidos vedėja Edita Mildažyte. Didelis auditorijos įsitraukimas, laidų vedėjos ilgametė patirtis neleido abejoti laidų turinio kokybe, tačiau pripažįstame, kad ketvirtadienio laida, kurioje kaip svečias dalyvavo Beata Tiškevič, kelia klausimų. Eteryje jau pasirodžiusiose laidose svečiavosi tiek jaunesnės, tiek vyresnės kartos atstovai. Suprantame, kad skirtingi žmonės turi skirtingų matymų, tačiau LRT savo programomis siekia skatinti dialogą ir bet kokiomis, netgi aštriomis temomis, kalbėti pagarbiai ir įsiklausančiai. Sutinkame, kad yra pagrindo klausti, ar šįkart dialogas buvo pagarbus ir įsiklausantis, todėl šios laidos turinį vertins ir išvadas LRT administracijai pateiks LRT etikos kontrolierė“, – rašoma LRT atstovės Miglės Savickaitės komentare.

B. Tiškevič šios laidos nuoroda pasidalijo socialiniuose tinkluose. Su ja penktadienį portalui kauno.diena.lt susisiekti nepavyko. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

To asta

To asta portretas
O kas beata tada? Jauna , kūda durnė.(jei mildažytė sena, stora kiaulė)

Kokia viešnia

Kokia viešnia portretas
Ir jos veikla, tokie ir klausimai. Užsiima kažkokiu nesveiku tvirkinimu, teigia, kad viskas NEBEGĖDA, o diskusijose normalaus sakinio nesurezgė...kaip visada

Asta

Asta portretas
Sita edita, stora kiaule, seniai išmest reikejo
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių