I. Stonkuvienė nusivylusi švietimo sistema: traumuoti ir mokytojai, ir moksleiviai

  • Teksto dydis:

Artėjant eilinei brandos egzaminų sesijai ir prasidėjus bandomiesiems moksleivių patikrinimams, netyla kalbos apie tai, kad vaikai tampa eksperimentiniais švietimo sistemos triušiais. Apie moksleivių patiriamą spaudimą laidoje „KK2 penktadienis“ kalbėjo laidų vedėja Indrė Stonkuvienė.

Garsi moteris mano, kad paaugliai yra įvaryti į kampą – ne tik dabar, tačiau ir visais laikais.

„Kiek girdėjau dabar ir prisimindama save, savo sesę, matydama savo vaikus, taip yra visais laikais. Galbūt sistema šiek tiek, neva, keičiasi, tačiau eksperimentai vyksta kiekvienais metais“, – kalbėjo Indrė.

Anot jos, moksleiviai susiduria su dideliu spaudimu – prie to prisideda nuolatiniai patikrinimai, egzaminai ir balų rašymai vaikų sugebėjimams.

„Spaudimas mokykloje juntamas iki dabar. Balai, egzaminai sukelia įtampą“, – sakė I. Stonkuvienė.

Moteris pridūrė, kad nuo sistemos spragų kenčia ne tik vaikai, bet ir juos ugdantys pedagogai.

„Sistemoje esantys mokytojai yra traumuoti ir traumuoja vaikus. Esmė ta, kad traumuotas žmogus negali išgydyti kito besitraumuojančio jauno žmogaus – čia gilesnė problema“, – teigė pašnekovė.

Su kokiomis ne visiems suaugusiems įveikiamomis problemomis susiduria vaikai ir paaugliai – laidoje „KK2 penktadienis“ per LNK ir lnk.lt

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopa

Kopa portretas
Hmm, o idomu, kai abu tėveliai pisliavojas su kitais, vaikų netraumuoja? Ar vaikai tada nepraranda tapatybės?

Super tėvelis

Super tėvelis portretas
Visos jos į senatvę tampa super mamytėm išmanančiom viską daug geriau nei specialistai. Px, gali atsisakyt medikų, mokytojų ir kt. gi jie tik visus traumuoja. Normaliem tik geriau .

Svaja

Svaja portretas
Tėvų skyrybos taip pat traumuoja vaikus.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių