Įžymybėms vasaros atostogos – prabanga

Nors saulėtas dangus ir nepadoriai aukštai vis šoktelintis termometro stulpelis darbingai nenuteikia, žinomi klaipėdiečiai vasariškomis atostogomis nesilepina ir šiemet jiems tai vargu ar pavyks. Kol kas išsvajotasis poilsis – tik tolimuose planuose, tačiau "Klaipėdos" pašnekovai prisipažino besidžiaugią ir nedideliais malonumais.

Didmiestis dusina

Atlikėjas, dainų kūrėjas Deividas Norvilas-Deivis neneigė, jog darbo pasiūlymų dėl atostogų neatsisakinėja. "Labai džiaugiuosi, kad šią vasarą kol kas sėkmingai pavyksta derinti ir darbą, ir poilsį", – teigė pašnekovas.

Deivis prisipažino, jog geriausiai pailsi būdamas toli nuo didmiesčio šurmulio ir žmonių minios.

Ne vienus metus sostinėje gyvenantis klaipėdietis savo rojaus kampelį susikūrė Zarasų rajone – čia savo sodyboje šeima stengiasi praleisti didžiumą vasaros.

"Kai tik galime, iš karto lekiame ten. Noriu persivalgyti tomis atostogomis, tuo kaimu, nebegalėti žiūrėti į tą pusę kurį laiką, bet neišeina. Nes tiesiog dėl darbų nepavyksta ten išbūti ilgiau kaip savaitę", – kalbėjo pašnekovas.

Anot Deivio, nereikėtų stebėtis, kad, būdamas asfalto vaikas, jaučia nenumaldomą poreikį pabėgti į gamtą.

"Žinau, kad ne vienas klaipėdietis Jūros šventės metu taip pat pabėga iš Klaipėdos, – šypsojosi atlikėjas. – Tiesiog pavargsti nuo tos masės žmonių, kai atvažiuoju į sostinę, iš karto sunervina automobilių spūstys, žmonės kažkur skuba, lenkia."

Šeriame žuvis, šernus, maudomės, žvejojame, nuvažiuojame pas draugus – laisvalaikio sodyboje malonumus vardijo pašnekovas.

"Išties, kai pagalvoju – ką aš ten veikiu? Nieko neveikiu, – kvatojo Deivis, – o dienos pralekia akimirksniu. Tačiau kad ten galva ilsisi – faktas."

Nenudžiugino palangiškių

Pašnekovas neneigė, kad jį vilioja ir tolimesni kraštai.

"Bet nematau prasmės keliauti kažkur vasarą, kai mes savo šalyje turime gerą orą ir laiką. Prasitęsti vasarą šiltuosiuose kraštuose stengiuosi žiemą. Apskritai manau, jog būtų idealu savo gyvenimą susitvarkyti taip, kad galėtum sau leisti bent du kartus per metus kažkur svetur išvažiuoti. Tai mano svajonė", – atskleidė Deivis.

O ar pajūryje užaugusio atlikėjo nevilioja mūsų šalies paplūdimiai, Palanga?

"Apie Palangą esu sukūręs dainą, kuri daug ką pasako, spėju, kad palangiškiams ji nelabai patinka", – šmaikštavo pašnekovas.

Dainininkei, grupės "Pop Ladies" narei Liepai Mondeikaitei-Norkevičienei vasara karštymetis visomis prasmėmis.

Klaipėdietė šiuo metu intensyviai koncertuoja tiek pajūryje, tiek kituose Lietuvos kampeliuose.

"Galima sakyti, gyvenu tarp Vilniaus ir Klaipėdos, nuolatos kelyje. Kadangi vyras dirba Vilniuje, negaliu ilgesniam laikui apsistoti Klaipėdoje, kaip darydavau anksčiau – čia praleisdavau visas vasaras", – prisiminė Liepa.

Poilsis ne pagal grafiką

Pašnekovė neneigė, jog jai tiktų posakis apie parduotas vasaras, tačiau esą kartėlio dėl to nejaučia.

"Visai faina, kad tą vasarą "parduodu" būtent taip. Juk nesėdžiu biure prie kompiuterio, o keliauju, susitinku su žmonėmis, jiems dainuoju, su jais bendrauju", – pasidžiaugė mergina.

Liepa pripažino, kad jai atostogos pirmiausia asocijuojasi su kelionėmis į svečias šalis, tačiau toli į priekį jų planuoti nepavyksta.

"Atostogoms nėra kažkokio periodo, metų laiko, šiuo klausimu viskas labai nekonkretu. Tenka planuotis pagal koncertus, jei matau, kad mėnuo – laisvesnis, tada kažkur ir išvykstame. Tad vyrui labiau tenka derintis prie mano grafiko", – kalbėjo grupės "Pop Ladies" narė.

Liepai priimtinas tiek aktyvus, tiek pasyvus poilsiavimo būdas.

"Žiemą važiuojame slidinėti, tačiau lygiai taip pat smagu pagulėti prie baseino, pasimaudyti jūroje. Reikia daryti tai, kas malonu, kas kelia nuotaiką. Tobulos atostogos man yra tada, kai šalia artimas žmogus, kai nekamuoja rūpesčiai ar mintys apie neatliktus darbus", – savąjį receptą atskleidė atlikėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pataisau

Pataisau portretas
Alio! Jie jau seniai jokios IZYMYBES!!!! :))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių