- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Edmundas ir Aistė
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
-
Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento
„Buvau vienas miške. Puoliau skambinti geram pažįstamui, ir, ačiū dievui, jis ragelį pakėlė iš karto. Aistė tuo metu buvo Juodkalnijoje. Jei atvirai, tuo metu mes gyvenome tarsi du atskirus gyvenimus, tačiau po šio incidento pasidarėme kaip vienas kumštis…“ – jautriais išgyvenimais dalinasi Edmundas.
Pagalvojus apie itališką virtuvę, dažnas iš mūsų ima svajoti apie ypatingo skonio picas, makaronus ar lazaniją, o po Lietuvos ūkius su TV3 laida „La maistas“ keliaujantis Gian Luca Demarco šiuos patiekalus ir vėl atskleis naujomis spalvomis. Šįkart jis nustebins žiūrovus pristatydamas lazaniją su slaptu ingredientu, kuris naudojamas tik brangiausiems itališkiems patiekalams paruošti…
Kad būtų užtikrintas, jog savo ruošiamai lazanijai panaudos tik pačius kokybiškiausius produktus, virtuvės šefas nusprendė apsilankyti pas savo draugus, Edmundą ir Aistę. Gian Luca ūkį turinčią porą netgi vadins slaptais savo didvyriais, kadangi su jais susipažino dėl ypatingai kilnių aplinkybių.
Savo svajonių sodybos pora ieškojo net keletą metų. Tačiau net ją suradę, čia sukdavosi tik savaitgaliais, kurį laiką neatsisakydami savo įprastinių darbų. Vis dėlto viskas tiek asmeniniame, tiek ir profesiniame poros gyvenime pasikeitė tada, kai lemtingą 2014 metų pavasario vakarą Edmundas staiga patyrė insultą.
„Buvau vienas miške. Puoliau skambinti geram pažįstamui, ir, ačiū dievui, jis ragelį pakėlė iš karto. Aistė tuo metu buvo Juodkalnijoje. Jei atvirai, tuo metu mes gyvenome tarsi du atskirus gyvenimus, tačiau po šio incidento pasidarėme kaip vienas kumštis…“ – jautriais išgyvenimais laidoje, rodomoje sekmadienį, 9.30 val., per TV3 dalinsis Edmundas.
Pasivaikščiojęs poros ūkyje ir susipažinęs su čia randamomis daržovėmis, Gian Luca nuspręs pagaminti tobulą lazaniją be mėsos. Ją ruošdamas virtuvės šefas negailės nei patarimų, nei pastabų – pasirodo, kad šį patiekalą gamindami lietuviai daro vieną esminę klaidą.
Lazanijos akcentu taps slaptas ingredientas – cukinijų žiedai. „Tai – tikras delikatesas. Su cukinija gaminame risotto, mėsos patiekalus, o su žiedais geriausia kepti blynelius“, – sakys Gian Luca pridurdamas, kad cukinijų žiedai Italijoje yra taip vertinami, kad būtent su jais yra gaminamas vienas brangiausių šalies patiekalų iš ryžių.
Lazanija neįsivaizduojama be bešamelio padažo, kuriam paruošti prireiks 200 gramų sviesto, tiek pat gramų miltų ir 2 litrų pieno. Iš daržovių virtuvės šefas naudos pomidorus, cukinijas ir jų žiedus, žirnius bei baklažanus. Tačiau įdomiausia, kad pastaruosius Gian Luca panaudos ne tik lazanijai, bet ir desertui, nors pastarąją daržovę lietuviai yra įpratę valgyti tik paruoštą sūriai.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
L. Adomaičio žmona: per visus santuokos metus atskirai buvome vos savaitę1
Dainininkas Linas Adomaitis pristatė ilgai lauktą naująjį albumą „Stebuklas“, jis ypatingas ne tik kaip artėjančių švenčių simbolis, bet ir Lino 30 metų scenoje įamžinimas. ...
-
Vandens bijanti V. Siegel priėmė iššūkį: noriu sau įrodyti, kad viskas įmanoma7
„Kaip spėsiu? Nežinau, kažkaip. Bet labai noriu“, – plačiai šypsojosi Viktorija Siegel. Ji – naujausia karšto ir ekstremalaus „LNK iššūkio. Pagauk bangą!“ dalyvė, pakeitusi dėl kojos traum...
-
Jau nuo rytojaus – keturi L. Vaikules koncertai visoje Lietuvoje2
Jau rytoj į Lietuvą sugrįžta viena garsiausių Latvijos atlikėjų Laima Vaikule. Aksominio balso savininkė, pelnytai tituluojama stiliaus ikona, šį sykį dainininkė surengs net keturis koncertus su Latvijos bigbendu, kviestiniais solistais ir ba...
-
Kauno sporto halėje po 20 metų pertraukos ir vėl skambėjo „G&G Sindikatas“9
Lapkričio 23-iąją Kauno sporto halėje įvyko ilgai lauktas „G&G Sindikato“ koncertas, kuris subūrė pilnutėlę salę lietuviško repo gerbėjų. Šis koncertas buvo ypatingas dėl dviejų sentimentalių progų: grupė sugr...
-
Gimtadienį švenčiantis A. Užkalnis užsiminė apie naujus santykius16
Per savo gimtadienį, lapkričio 26-ąją, žurnalistas Andrius Užkalnis prasitarė – jo širdis nebe vieniša. ...
-
Europinė premjera: Toto Cutugno ir grupės „L’italiano“ šou Palangoje ir Vilniuje!1
Pirmą kartą Lietuvoje įvyks europinė muzikinio šou iš Italijos premjera: oficialus Toto Cutugno pagerbimo reginys, lydimas italų muzikinės grupės „L’italiano“. ...
-
Šalia aviakatastrofos vietos gyvenanti Mia: tikėkimės, jog tai – žmogiška klaida, o ne siųsta žinutė24
Ankstų pirmadienio rytą sostinėje įvyko tragedija – DHL krovininis lėktuvas nukrito šalia gyvenamojo namo. Įvykio metu žuvo ispanų kilmės pilotas, o kiti įgulos nariai patyrė sužalojimų. Katastrofos liudininkai neslėpė sumiši...
-
J. Statkevičiaus mama Vanda: Prancūzijoje jis būtų milijonierius!29
„Paryžiuje jo visi laukia, o čia niekas nenori, niekas nesidomi ta mada. Žmonės gaili pinigų, nepalaiko, tai kaip jam gyventi? Prancūzijoje jis seniai būtų milijonierius“, – jau šį pirmadienio vakarą LNK gyvenimo būdo laidoj...
-
V. Radzevičius: turiu diktatoriškų polinkių – jei ką sugalvoju, tai ir darau
Žurnalistas, keliautojas, gastronomas Vytaras Radzevičius naujame TV3 sezone ir toliau vaidina pagrindinį realybės šou „Vytaro ferma“ herojų – miestietį, bandantį atrasti savo vietą kaime, plėsti šeimos ūkį ir netgi m...
-
Kalėdinė magija jau gaubia pasaulio miestus
Nepaisant visos komercijos, Kalėdų magija jau gaubia įvairiausius pasaulio miestus – nuo Kopenhagos ir Vienos iki tolimojo Honkongo ir net Tokijo. Nors iki tikrųjų Kalėdų dar visas mėnuo, jų gerbėjai jau švenčia. ...