Jazzu – apie gyvenimo pokyčius ir daugybę veiklų: man jau kurį laiką visko užtenka

Justė Arlauskaitė-Jazzu ne tik jau kurį laiką džiaugiasi motinyste, bet puoselėja ir kitas savo mylimas veiklas – išleido receptų knygą, ir toliau aktyviai koncertuoja, o neseniai gerbėjams paskelbė ir dar vieną didžiulę naujieną. Po 20 metų šią vasarą Justė surengs koncertą po atviru dangumi su Leonu Somovu.

„Man jau kurį laiką gyvenime visko užtenka. Kai laukiausi vaiko, mano galvoje kilo labai daug idėjų, todėl aš labai daug prisigalvojau. O kai gimė vaikas, staiga supratau, kad viską reikia daryti. Taip ir prasidėjo – filmas, knyga, albumai, arenos, plokštelė, kelionės, antras restoranas… Ir viskas – per metus“, – pasakojo ji.

Tiesa, Jazzu neslėpė – kai ėmė lauktis kūdikio ir jos visas pasaulis apsivertė, kurti dainas pasidarė labai sunku. „Supratau, kad nerandu rakto, kaip rašyti dainas iš laimės. Aš pirmą kartą gyvenime kiekvieną dieną esu laiminga, tai kaip man kurti? O kur dramos, isterijos, kur skausmas, kur noras pradingti? Viso to nebelieka“, – pasakojo ji.

Vis dėlto dabar Justė įsitikinusi, kad tiesiog reikėjo išlaukti tinkamo momento ir į kūrybą pažvelgti kitaip.

„Mano gyvenimas – labai spalvingas. Dieve, padėk man, kai aš pradėsiu apie jį pasakoti, ir padėk visiems tiems, kurie dalyvaus toje istorijoje. Tačiau, kai turi tokį spalvingą ir gilų gyvenimą, turi ir labai daug stalčiukų. O tada yra tavo pasirinkimas – ar tu nori toliau į save žiūrėti destruktyviai, ar kartais atsidaryti kažkurį praeities stalčiuką, išsitraukti failą, parašyti apie skausmą, neišsipildymą ar ką tik nori, o tuomet tą stalčiuką uždaryti ir toliau būti laiminga. Aš pasirinkau šitą variantą, nes pagaliau noriu būti laiminga“, – atviravo dainininkė.

Justė  palietė ir kitą opią temą – tai, kad dažnai savo kančioms esame linkę pasiduoti, apie jas nešnekėti ir užsidaryti. O kartais – net pasineriame į depresiją.

Lietuvoje įsivaizduojame, kad prašyti pagalbos ir tuo momentu būti silpnesniu, yra gėda. Ne, tai – drąsu.

„Noriu žmonėms pasakyti, kad jei jūs jaučiate bet kokius požymius, kad jums kasdien negera gyventi, kad patenkate į duobes ar kažkokius nelabai pozityvius apmąstymus, tiesiog prašykite pagalbos. Mes Lietuvoje įsivaizduojame, kad prašyti pagalbos ir tuo momentu būti silpnesniu, yra gėda. Ne, tai – drąsu. Tai yra žmogiška ir reikalinga“, – nuoširdžiai linkėjo Jazzu.

Justė kalbėjo ir apie L. Somovą. Savo scenos partnerį Jazzu vadino šeimos nariu. „Čia yra tas žmogus, su kuriuo galėčiau nesimatyti dar 20 metų, ir vis tiek niekas nepasikeistų. Mes susitiksime ir bendrausime be jokių išlygų ir kaukių“, – pasakojo ji.

TV3 nuotr. 

Tokį betarpišką bendravimą greičiausia nulemia ir pati Justė, kurią visuomet supo puikūs žmonės.

„Aš visuomet buvau žmonių traukos centras – taip yra nuo vaikystės. Tik, labai gaila, kad kol neišmokau laikyti savo erdvės, būdavau visokių žmonių traukos centras. Tai nereiškia, kad aš nepriimu pasaulio tokio, koks jis yra, bet į savo erdvę dabar noriu priimti tik tuos žmones, kurie jaučia pasaulį taip pat, yra tokie pat empatiški ir mylintys. O kitų man nelabai ir reikia. Jeigu jie yra kitokie, aš juos priimu – jūs būkite. Bet būkite savo erdvėje“, – atviravo dainininkė.

Justė prabilo ir apie tai, kokius patiekalus mėgsta, o kokių – ne. Čia Justė ir vėl nustebino…

„Labai noriu tau prisipažinti vieną dalyką. Galbūt man reikia su tavimi ilgiau pabūti virtuvėje ar pakeliauti, nes esu labai silpnai susipažinusi su italų virtuve. Nors visas likę pasaulis, matyt, picą ir pastą valgo dažniausiai, aš tai valgau gal tik kartą per metus. Viskas dėl to, kad italų virtuvėje aš daug dalykų nesuprantu“, – sakė ji žinomam virtuvės virtuozui iš Italijos Gian Luca Demarco. 

Didžiausia Justės silpnybė – seviche, tunas ir antis. Pastarąją itin mėgsta ir jos sūnus Majus, todėl du kartus per savaitę dainininkė iš ūkininkų perka vištą arbą antį ir kepa ją savo sūnui. Tiesa, kaip ir visur, taip ir virtuvėje Justė prisipažino esanti tikra estetė. O štai jos vyras Donatas kartai galėtų valgyti bet ką, kas yra po ranka…

Gaminame su Juste: vištiena kreminiame padaže

TV3 nuotr. 

Atvirai pasikalbėję, galiausiai Justė ir Gian Luca persikėlė į virtuvę, kurioje kartu gamino vištieną kreminiame padaže.

Norėdami pakartoti patiekalą, pirmiausiai į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite kelias skilteles česnako. Suberkite špinatus ir įpilkite šlakelį vandens. Jiems apkepus, nukoškite ir leiskite pastovėti.

Vištienos filė supjaustykite labai plonais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, česnaku ir sudėkite vištienos gabalėlius. Įpilkite balto vyno, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite miltų ir sudėkite indelį kreminio sūrio. Viską gerai išmaišykite.

Špinatus pagardinkite sviestu, rozmarinų druska ir parmezanu. Patiekite kartu su kremine vištiena ir papuoškite šviežiu čiobreliu.

Atviras pokalbis su Jazzu ir ją sužavėjęs Gian Lucos patiekalas –  sekmadienį, laidoje „La maistas“, 9 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
IŠLEIS VIDURIAVIMO VALGIŲ KNYGĄ , NEGALIU ŽIŪRĖTI Į JĄ .

Rūtenis

Rūtenis portretas
kaip sugyventinis

Alex

Alex  portretas
Kaip matau ir maistuko pilve tikrai uztenka :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių